Načelnik općine Srebrenik upriličio prijeme za učenike generacije, djecu šehida i dobitnike ratnih priznanja

U povodu 21. juna, Dana općine Srebrenik, danas je općinski načelnik Nihad Omerović organizirao tradiconalne odvojene prijeme za djecu šehida, dobitnike najviših ratnih priznanja i odlikovanja te učenike generacije osnovnih i srednjih škola s područja ove općine. –„Znanje predstavlja najveću univerzalnu vrijednost koja može biti darovana čovjeku, a upravo ste vi, zahvaljujući svom trudu i zalaganju, stekli epitet najboljih među najboljima u svojim sredinama. Vi ste budućnost ove općine i države BiH i zato nastavite  putem sticanja novih znanja, jer samo na taj način možemo mijenjati situaciju u našem društvu“, naglasio je načelnik Omerović.

U školskoj 2017./2018. godini epitet učenika generacije ponijeli su: Dženita Moranjkić, Aldijana Nišić, Aldin Osmanović, Almina Muratović, Erna Ibrahimbegović, Amina Muhedinović, Jasmina Okić, Amina Selimović i Besim Bojadžija. Na odvojenim prijemima za dobitnike najviših ratnih priznanja i djecu šehida i poginulih branitelja, načelnik Omerović je naglasio, da se moraju njegovati tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH i da nikada ne smijemo zaboraviti branitelje koji su  dali svoje živote u odbrani BiH.

Učesnicima prijema obratio se i Muhamed Jašarević, šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti, naglasivši da postoji dobra saradnja s Organizacijom porodica šehida i ostalim boračkim udruženjima s područja ove općine na rješavanju vitalnih problema s kojima se suočavaju boračke kategoije. Učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, te djeci šehida i stradalih branitelja ovom prilikom načelnik Omerović je uručio novčane nagrade, a prigodne novčane nagrade bit će uručene i nosiocima najviših ratnih priznanja.

Pogledaj i ovo

SD BiH nastupa samostalno

KANTONALNA ORGANIZACIJA SDBiH SARAJEVO Sarajevo 05.08.2020. – Nakon najave da će Socijaldemokrate BiH na predstojećim …