Srebrenik.NET / Aktuelno / Načelnik Nihad Omerović i još četiri člana napustilo SDA

Načelnik Nihad Omerović i još četiri člana napustilo SDA

Načelnik Opštine Srebrenik Nihad Omerović i još četiri člana Opštinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenik podnijeli su ostavke!

Pressing je u posjedu kopije dopisa koji su dojučerašnji funkcioneri SDA Srebrenik uputili Predsjedniku Općinskog odbora SDA Srebrenik Osmanu Suljagiću, u kojem detaljno navode razloge podnošenja ostavki.

Izuzev Nihada Omerovića koji je obnašao funkciju podpredsjednika SDA Srebrenik, ostavke su podnijeli i Adis Fazlić dugogodišnji predsjednik Asocijacije mladih SDA Srebrenik i vijećnik u OV Srebrenik, zatim Teufik Smajlović i Dževad Drapić osnivači SDA u Srebreniku i dugogodišnji članovi Izvršnog odbora SDA Srebrenik, kao i Safet Omerović, vijećnik u OV Srebrenik i direktor Mješovite Srednje škole u Srebreniku.

Nakon ovih ostavki kontaktirali smo načelnika Omerovića, koji je i potvrdio ovu informaciju:

– Istina je da smo podnijeli ostavke na sve funkcije u SDA Srebrenik. Na osnovu dešavanja unutar Općinskog odbora SDA Srebrenik, koja u zadnje vrijeme evidentno poprimaju karakter rada i organizovanja koji su u suprotnosti sa temeljnim principima rada i organizovanja SDA, statutom, te programskim ciljevima, bili smo prinuđeni poduzeti sve demokratske mjere kako bi pokušali SDA vratiti njenim starim tekovinama i vrijednostima. Svi pokušaji da se problemi riješe unutar SDA Srebrenik, nažalost do sada nisu urodili plodom i nama nije preostalo ništa drugo, nego da podnesemo ostavke na funkcije kako bi skrenuli pažnju vrha SDA, kao i cjelokupne javnosti na dešavanja u našem Općinskom odboru, kazao je Omerović.

Na naš upit da nam detaljnije kaže o svemu, Omerović je rekao:

– Ovo je za sad sasvim dovoljno, a o detaljima ćemo kasnije, rekao je prvi čovjek Općine Srebrenik.

Kao što je poznato, slična situacija se dešavala unutar nekoliko opštinskih odbora SDA, što je kasnije rezultiralo i uvođenjem povjerništva. Hoće li se to desiti i u Srebreniku, ostaje da se vidi.

pressing.ba