Nabavka softvera za efikasniju prijavu nastavnika na konkurs u TK

Ugovor o nabavci softvera za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama potpisao je danas ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović s predstavnikom kompanije “Leftor” Amirom Hadžimehmedovićem.

Aplikativni softver omogućit će online prijavu nastavnika i stručnih saradnika po raspisanom konkursu, kao i postupak bodovanja i rangiranja kandidata.

Softver će, prema riječima ministra Omerovića, koštati 23.000 KM.

– Važno je naglasiti da ćemo na ovaj način napraviti uštede ukupno oko 150.000 KM kod osoba koje su do sada aplicirale, u smislu poštarine. Na ovaj način neće više biti potrebe da naši sugrađani plaćaju poštarinu kako bi aplicirali. Generalno, ova aplikacija će pomoći i da se uvede dodatna transparentnost, s obzirom da će oni skenirati svoje dokumente i preko aplikacije moći da učestvuju u konkursu na ljeto. Konkurs koji je u januaru neće ići preko ove aplikacije. On će ići na klasičan način kao i do sada – kazao je Omerović.

Cijela je procedura realizovana u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, a kao najpovoljniji ponuđač se pokazala kompanija “Leftor”.

– Mi u idućih 45 dana treba da pripremimo softver sa svim karakteristikama i tehničkim specifikacijama koje su Vlada odnosno Ministarstvo obrazovanja TK donijeli. Prve verzije će proći kroz rigorozne procedure testiranja unutar kompanije ‘Leftor’, nakon toga će biti date Ministarstvu i njihovim zaposlenicima, da ih testiraju – kazao je predstavnik kompanije “Leftor” Amir Hadžimehmedović.

Cilj softvera je smanjenje troškova samih kandidata, efikasniji proces evaluacije, kao i transparentniji prikaz cijelog procesa korisnicima, uključujući i sistem za žalbe koji će biti integrisan u softver, rečeno je tom prilikom, saopćeno je iz Vlade TK.

The post Nabavka softvera za efikasniju prijavu nastavnika na konkurs u TK appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …