Na tvrđavu iz petog stoljeća ugradili PVC prozore (FOTO)

Na tvrđavu Klis kod Splita, koja je inače zaštićeno kulturno dobro, postavljeni su ni manje ni više nego – PVC prozori.

Na vlasti u Klisu je HDZ-ov načelnik Jakov Vetma. Ne bježi od odgovornosti i kaže da je to njegova sramota, te da ništa nije znao dok nije objavljeno na Facebooku.

“Moja sramota, ali da nije bilo objava na FB, ne bih ni znao za ove nakaradne prozore. Uglavnom, skidaju se instant, ružno je, nedostojno prostora i neprimjereno”, poručio je Vetma.

“Ne znam kome je, prilikom uređenja trećeg obzida, promaknuo taj detalj, projektantu, konzervatorima, nama, ali znam kome neće promaknit demontirat”, dodaje.

“Po pitanju tvrđave i općenito centra Klisa te daljnjeg razvoja: odmah iza Nove godine organizirat ću tribinu pa pozivam sve uglednike, lokalpatriote, zaljubljenike u baštinu i svoje mjesto da dođu i kažu sve primjedbe koje imaju. Ali istovremeno i da čuju neke odgovore i informacije koje možda ne znaju. Javim kada i gdje”, napisao je Vetma.

Na status je naknadno nadopisao da je zaboravio saopćiti kako se ne radi o PVC prozorima već o drvenim prozorima koji mogu izgledati kao PVC.

No, i više je nego jasno da se radi o plastičnoj ručki, a to Vetma ne spominje u saopćenju na Facebooku.

Tvrđava Klis nalazi se na svega nekoliko kilometara sjeverno od Splita. Datira još iz rimskog doba Danas se zna da je na području tvrđave postojala utvrda koje su Iliri izgradili u 2. stoljeću prije nove ere.

The post Na tvrđavu iz petog stoljeća ugradili PVC prozore (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …