Na ovogodišnjem ‘EKOBIS-u 2022’ predstavilo se 200 izlagača, organizatori zadovoljni rezultatima (FOTO)

Predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Enes Ružnić naglasio je kako se na ovogodišnjem Sajmu ekologije EKOBIS 2022 predstavilo više od 200 izlagača iz četiri evropske zemlje.

Predstavili su se na 92 izložbeno-prodajna štanda i nakon razgovora s većinom od njih mogu konstatovati da svi zajedno možemo biti zadovoljni. EKOBIS je sajam s respektabilnom tradicijom i prepoznatljivošću, što potvrđuju i brojke, pa je tako u ovih 19 godina u Bihaću bilo skoro 4.000 izlagača iz 18 svjetskih država. Realizirali smo skoro 700 pratećih događaja, a ukupni broj posjetitelja premašuje brojku od 270.000. Ove smo godine imali upravo i veliki broj pratećih događaja, koji su također bili izuzetno popraćeni. Sve je zaista bilo na zadovoljavajućem nivou, uključujući i posjećenost, uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima – kazao je Ružnić.

Kako je rekao, sama organizacija trodnevnog sajma u vrijeme enormnih poskupljenja bila je poseban izazov, međutim ni ovaj put nije izostala podrška generalnog pokrovitelja Vlade USK, odnosno suorganizatora i partnera – Grada Bihaća, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore Federacije BiH, Javnog preduzeća Nacionalni park Una i Obrtničke komore USK.

Organizacija ovakvog događaja u trenutnim okolnostima, ne bi bila moguća bez podrške svih naših pokrovitelja i partnera, zbog čega smo im neizmjerno zahvalni. Na ruku nam nije išla ni trenutna rekonstrukcija i dogradnja Gradske sportske dvorane u Bihaću, zbog čega smo bili primorani i na značajno skuplju organizacijsku soluciju ovdje na Gradskoj otoci, Ipak, moram ponoviti da je većina izlagača i posjetitelja istakla samo pozitivne dojmove – dodao je Ružnić.

U okviru ovogodšnjeg EKOBIS-a organiziran je i Drugi međunarodni sajam turizma – EKOTOUR, te Drugi međunarodni sajam obrta, čime je dodatno potvrđena završna poruka kako je sajmište na Gradskoj otoci u Bihaću zapravo iz godine u godinu idealno mjesto za razvoj poslovnog ambijenta u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

The post Na ovogodišnjem ‘EKOBIS-u 2022’ predstavilo se 200 izlagača, organizatori zadovoljni rezultatima (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gradsko Vijece

Održana 34. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Nakon što dva puta nije mogla započeti zbog neusvajanja dnevnog reda, danas je održana 34. …

Proxmox Web

Virtualizacija uz pomoć Proxmox-a

Uvod u Virtualizaciju Virtualizacija je tehnologija koja omogućava stvaranje virtualnih (umjesto fizičkih) verzija kompjuterskog resursa, …