Tvrđava Gradina Srebrenik

Na lokalnom putu u Gornjim Hrgovima kod Srebrenika: Tomislav Babić izgorio u “golfu”

Golf u kojem je nastradao nesretni Babić

Na lokalnom putu u Gornjim Hrgovima kod Srebrenika jučer u 6.15 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao Tomislav Babić (52) iz Gornjih Hrgova. On je izgorio u svom automobilu “golf 2”, koji se zapalio nakon slijetanja u kanal s lijeve strane puta.

Udar u kamen

Kako se pretpostavlja, zbog udara u kamen ili neispravnih elektroinstalacija ispod haube  buknuo je plamen koji je ubrzo zahvatio kompletno vozilo. Zapaljeno vozilo prvi su primijetili stanari obližnje kuće, koji su pozvali policiju.

Na lice mjesta stigli su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, koji su ugasili požar, a u prvi mah niko od prisutnih nije ni znao da je u zapaljenom vozilu ostao vozač, jer se pretpostavljalo da ga je neko ranije izvukao i odvezao u Dom zdravlja. Tek kad je potpuno ugašen požar, srebrenički policajci su pažljivijim pregledom u unutrašnjosti primijetili ugljenisane ostatke ljudskog tijela.

Pažljiv vozač

Kako saznajemo od komšija i poznanika koji su se okupili na mjestu nesreće, Babić je jučer u ranim jutarnjim satima krenuo u Dom zdravlja Srebrenik kako bi bolesnoj supruzi izvadio uputnicu za bolnicu. Poginuo je nepuna dva kilometra od kuće.

S obzirom na činjenicu da je bio izuzetno pažljiv vozač i da na uskom lokalnom putu nije mogao razviti veliku brzinu, pretpostavlja se da mu je u toku vožnje pozlilo. Nastradali Babić bio je penzioner, a ispred njegove kuće jučer su se okupili brojne komšije, rodbina i poznanici koji su došli da izraze saučešće članovima porodice. Iza njega su ostali supruga Kata, kćerka Marijana i sin Mario.

Naređena obdukcija i vještačenja

Po naređenju tužioca Ibrahimovića “golf” s ugljenisanim ostacima stradalog Babića prevezen je u Tuzlu, gdje će doktor sudske medicine Zdenko Cihlarž obaviti obdukciju, a bit će izvršena i dodatna vještačenja na zapaljenom vozilu. Kako ističe tužilac Ibrahimović, tek nakon svih dodatnih vještačenja i okončanja istrage znat će se više detalja o uzrocima koji su doveli do ove stravične nesreće.

 

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši