Na graničnom prijelazu BiH uhapšena još jedna osoba iz policijske akcije “Transporter”

O okviru operativne akcije “Transporter” danas je uhapšena još jedna osoba, inicijala R.T. iz Bosanske Gradiške. U ovoj akciji je uhapšeno ukupno 10 osoba od čega je šestorici određen pritvor, a za jednim muškarcem se traga.

Ovu osobu uhapsili su granični policajci na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

“Lice je predato policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su nakon kriminalističke obrade, lice sproveli u Tužilaštvo BiH”, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Akcija je započela 16.11. na prostoru Banje Luke prilikom čega je pretreseno 20-ak objekata, a oduzeti su materijalni dokazi u vidu automobila, velike količine novca i skupocjenih automobila.

Od devet uhapšenih tog dana, za njih šest je određen pritvor i riječ je o Bojanu Cvijetiću, Mladenu Milovanoviću, Saši Rađeviću, Aleksandru Nikoliću, Ivanu Juriću i Draganu Kresojeviću.

Tužilac Dubravko Čampara je na sastanku vezanom za određivanje pritvora rekao da je riječ o kriminalnoj grupi koju je vodio Bojan Cvijetić, inače bivši savjetnik Dragana Mektića kod kojeg su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e.

Za odbjeglog Petra Dukića je kazao da je nabavljao drogu, a da je to dalje u Sarajevu distribuirao Aleksandar Nikolić. Inače, kod Dukića je pronađeno nekoliko stotina kilograma skanka.

Državni tužilac vjeruje da je ova grupa kupovala drogu (kokain) u Južnoj Americi i preko Evrope je distribuirala u BiH. Informacije o trgovini kokainom su, kako kaže, dobijene posebnim istražnim radnjama.

Izvor: Klix.ba

The post Na graničnom prijelazu BiH uhapšena još jedna osoba iz policijske akcije “Transporter” appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

U Srbiji počeli masovni protesti, blokirani putevi

Građani Srbije se okupljaju u više gradova nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da blokiraju …

Četverogodišnji dječak iz BiH poginuo u kampu u Siriji

Dječak porijeklom iz Bosne i Hercegovine Ibrahim Babić (4) preminuo je nakon što je krajem …