Srebrenik.NETwork

Na čišćenju vodotoka i divljih deponija biće angažovano 50 nezaposlenih lica

Tvrđava Gradina Srebrenik

Jučer su predstavnici Općine Srebrenik održali sastanak sa grupom nezaposlenih lica koja su pokazala interesovanje za obavljanje privremenih poslova na čišćenju vodotoka i divljih deponija na području općine Srebrenik.

Sastanak je održan na platou ispred srebreničkog Doma kulture, a od 179 nezaposlenih lica koja su prisustvovala biće odabrano njih 50 i to na osnovu ranije utvrđenih kriterija. Prilikom odabira kandidata prednost će imati lica s evidencije Biroa za zapošljavanje Srebrenik koja duže čekaju posao, demobilisani borci, ratni vojni invalidi, članovi porodica poginulih boraca i hranioci porodica.

Radovi će početi do kraja naredne sedmice i trajat će 15 do 35 radih dana, a nezaposlena lica koja budu angažovana na privremenim poslovima imat će neto satnicu u iznosu od 3 KM. U sklopu ovog projekta predviđeno je da se očisti kompletno korito rijeke Tinje od Jasenice do Ormanice i svih njenih pritoka na području srebreničke općine. Osim toga, planirano je i da se iskrči i nisko rastinje u blizini izletišta u Gornjem Srebreniku i Gornjim Hrgovima.

Angažovani radnici će razni otpad iz riječnih korita i sa divljih deponija prikupljati u plastične vreće koje će radnici Javnog komunalnog preduzeća „9. Septembar“ deponovat na gradsku deponiju.

U realizaciju ovog ekološkog projekta uložit će se 67.000 KM , a sredstva su osigurali Općina Srebrenik i Fond Otvoreno društvo BiH.

(radiosrebrenik.ba)

Exit mobile version