Na bh. graničnim prijelazima otkriveno devet osoba koje su potraživali sudovi i policija

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška lišili su slobode trojicu državljana Bosne i Hercegovine na osnovu raspisanih potraga na ulasku u BiH.

Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je Policijska uprava Mrkonjić Grad za M.B. (1998.) raspisala potragu zbog krivičnog djela “napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju službene dužnosti”, priopćeno je iz Granične policije BiH (GP BiH). Kontroliran je na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Na istom graničnom prijelazu slobode je lišena i osoba inicijala E.O. (1996.) jer je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela “teška krađa” te je isti predat službenicima Centra sudske policije u Županiji Posavskoj.

Na prijelazu Gradina lišen je slobode A.M. (1998.) nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz Granične policije BiH su kazali kako su službenici Jedinice GPBiH Izačić otkrili dvojicu državljana BiH koje su potraživali nadležni organi na ulasku u našu zemlju na prijelazu Izačić.

E.D. (1998.) je lišen slobode jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela “laka tjelesna povreda”. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.

Osoba inicijala D.V. (1985.) zadržana je i predata službenicima Policijske uprave Bihać jer je za istom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave”.

Na graničnim prijelazima otkriveno deset osoba koje su potraživali sudovi i  policija - USKinfo.ba

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik lišili su slobode Ž.J. (1999.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Brod na ulasku u BiH na prijelazu Brod lišili su slobode S.P. (1977.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela “nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici”. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje lišili su slobode dvojicu državljana BiH na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šamac. Naime, utvrđeno je da M.S. (1994.) i I.Ć. (1983.) potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, navodi se u priopćenju.

The post Na bh. graničnim prijelazima otkriveno devet osoba koje su potraživali sudovi i policija appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …