Muhamed Bešić posjetio svoj Srebrenik

Dvodnevnu pauzu reprezentativac BiH Muhamed Bešić iskoristio je da posjeti rodni Srebrenik.

Prvotimca Evertona ugostio je načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović, koji je ovom prilikom Mumetu uručio jednu kolažnu zbirku sa fotografijama Srebrenika, te kopiju Povelje bosanskog bana Stjepana II Kotromanića iz 1333.godine, koja je nastala upravo na Starom gradu Srebreniku i poslana u Dubrovnik.

Pored druženja sa načelnikom, Mume je druženje nastavio sa prijateljima i rodbinom na šetalištu naše čaršije, gdje su ga mnogi fanovi zaustavljali i fotografisali se.

S obziro da je Muhamed u školu išao u Njemačku i da je manje izučavao historiju Bosne i Hercegovine, načelnik Omerović je ovim gestom želio da Bešiću dodatno približi povijest njegove zemlje, a za kojom je njegova ljubav neizmjerna, jer je od dječačkih dana samo želio dres BiH.

Nakon posjete Srebreniku, Bešić je boravio kratko i u Tuzli gdje se družio i sa prvim čovjekom Grada Tuzle Jasminom Imamovićem na malonogometnom turniru u naselju Slavinovići, nakon čega se zaputio prema Sarajevu i povratku u kamp reprezentacije, koja u petak igra jako važnu utakmicu sa Izraelom, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.godine u Francuskoj.

Pogledaj i ovo

Knjige - naši dani

Rječnik lokalnih izraza Srebrenika

Izvor: [Rječnik lokalnih izraza Srebrenika](https://www.srebrenik.net/rjecnik/) Stare riječi i izrazi iz Srebrenika i okoline predstavljaju pravi …

Stari Most

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine odražavaju složenost i raznolikost historijskog i kulturnog nasljeđa …