MSŠ Srebrenik: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U petak, 2.12.20022. godine, u MSŠ Srebrenik prigodnim programom obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Nasilje nad ženama je najrašireniji oblik ugrožavanja temeljnih ljudskih prava. Prema podacima iz 2021. godine, svaka treća žena je žrtva nasilja, a svaka druga starija od 15 godina doživjela je neki oblik psihičkog, ekonomskog ili fizičkog maltretiranja.U kampanji suzbijanja nasilja nad ženama pridružili su se i članovi debatne i marketinške sekcije te učenici frizerske škole, kroz različite aktivnosti.

Učenici su pripremili prezentaciju i referat na temu „Ubistva iz časti“, debatu na temu „Mediji u velikoj mjeri doprinose porastu nasilja nad ženama“, a učenice frizerke škole su zanimljivim performansom istakle da za nasilje nema opravdanja te da je nasilje nad ženama zločin.

Objava MSŠ Srebrenik: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]