Mladići iz Srebrenika kidnapovali dječaka i za njega tražili 500 KM

Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Srebrenik uhapsili su lica čiji su inicijali A.O (23) iz Srebrenice i M.DŽ (19) iz Srebrenika zbog sumnje da su kidnapovali maloljetnog R.H  iz Potočara, te da su za njega tražili otkup, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Osoba čiji su inicijali A.A.(42) iz Pećišta, općina Srebrenica, prijavila je 11. avgusta policiji da je dobila poziv od nepoznate ženske osobe, koja joj je rekla da donese 500 KM u Bratunac, te da će u suprotnom R.H biti ubijen.

Deset minuta nakon toga lice čiji su inicijali Š.D.(30) iz Potočara prijavilo je policiji da mu se telefonom obratio maloljetni R. H. koji mu je rekao da je kidnapovan i da lica koja su ga kidnapovala traže otkup od 500 KM, te da se nalazi u vozilu koje se kreće u pravcu Bratunca.

Dva sata kasnije maloljetnika su otmičari pustili na području Crnog Vrha, na putu Zvornik–Kalesija i udaljili se u pravcu Tuzle.

U toku je preduzimanje zakonskih mjera i podnošenje izvještaja nadležnom  tužilaštvu za krivična djela otmice i iznude protiv lica čiji su inicijali A.O. i M.DŽ.

Pogledaj i ovo

Na Slanoj banji i Kapiji obilježena 25. godišnjica stradanja mladih na Kapiji

Porodica rodbina i prijatelji te brojne delegacije Tuzle, Tuzlanskog kantona i Federacije BiH polaganjem cvijeća …

Komentariši