Mirsad Hadžikadić: Neprijateljski čin Ruske Federacije

Predsjednik Platforme za Progres Mirsad Hadžikadić, reagovao je na saopštenje Ambasade Ruske Federacije, kazavši da bi se trebali suzdržati od ovakvih i sličnih eklatantnih kršenja vladavine zakona u BiH.

Pismo je, kako je rekao, uputio na adresu ambasadora Igora Kalabuhova.

“Vaša ekselencijo ambasadore Kalabuhov,
Obzirom na Vašu izjavu od 18. marta 2021. godine, da će Rusija reagirati ukoliko se Bosna i Hercegovina približi ulasku u NATO, zato što će Moskva takav potez smatrati neprijateljskim činom, izražavam snažno protivljenje i protest protiv ovakve neprihvatljive pozicije Ruske Federacije.
Kao jedan od pet svjedoka koji je potpisao Okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, Ruska Federacija bi se trebala suzdržati od ovakvih i sličnih eklatantnih kršenja vladavine zakona u našoj državi, što znači, u ovom konkretnom slučaju, Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine koji je rezultat širokog nacionalnog konsenzusa i usvojen je u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.
Činjenicu da Ruska Federacija protestuje protiv izričite odredbe jednog od važećih državnih zakona Bosne i Hercegovine, smatram neprijateljskim činom Ruske Federacije.
Ovim putem pozivam institucije Ruske Federacije da građanima i institucijama naše države upute javno izvinjenje za ovakve i slične skandalozne izjave, kao i da se suzdrže od sličnih neprijateljskih aktivnosti prema Bosni i Hercegovini u budućnosti,” naveo je Mirsad Hadžikadić.
Izvor: Ba.n1info.com

The post Mirsad Hadžikadić: Neprijateljski čin Ruske Federacije appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]