Mirna novogodišnja noć u Tuzli: Policajci i ljekari imali manje intervencija nego ranije

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić je kazala da su službenici u protekloj novogodišnjoj noći evidentirali osam slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Također, prema riječima Kapidžić, izvršeno je šest krivičnih djela, dok su vozači na saobraćajnicama Tuzlanskog kantona prouzrokovali devet saobraćajnih nesreća. Njih šest je bilo bez povrijeđenih, uz pričinjenu materijalnu štetu, dok je u tri povrijeđeno šest osoba.

U Službi Hitne medicinske pomoći pružili su 146 zdravstvenih usluga, a kako su nam kazali, nisu imali nikakvih neuobičajenih aktivnosti.

Mirnoj novogodišnjoj noći u Tuzli svakako su doprinijele i mjere koje su trenutno na snazi zbog pandemije koronavirusa, prvenstveno policijski sat, odnosno zabrana kretanja u vremenskom periodu od 23 sata uvečer do pet sati ujutro.

Da će prijelaz iz 2020. u 2021. godinu biti prilično miran moglo se i naslutiti zbog atmosfere koja je prevladavala u Tuzli.

Ulice su i prije 23 sata bile prilično puste, kretali su se uglavnom pripadnici dežurnih službi, a ugostiteljski objekti su bili zatvoreni u četvrtak od kasnih poslijepodnevnih sati.

No i pored svega toga, tuzlanskim ulicama pohodili su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona čije su aktivnosti intenzivirane u cilju očuvanja javnog reda i mira u prazničnom periodu u kojem se trenutno nalazimo.

Izvor: klix.ba

The post Mirna novogodišnja noć u Tuzli: Policajci i ljekari imali manje intervencija nego ranije appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]