Milorad Dodik: Spreman sam podnijeti ostavku u Predsjedništvu BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je spreman podnijeti ostavku na tu poziciju, ali traži “da se ne bira novi član Predsjedništva iz srpskog naroda”.

On je ovo kazao na konferenciji za novinare u Banjoj Luci. Istakao je da je to bio njegov prijedlog na sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka koji je održan u ponedjeljak.

“Predložit ću to i sutra”, naveo je Dodik i dodao da je za RS sutra “veoma važan dan”.

Prema njegovim riječima, sutra će biti održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske “na kojoj će se manifestovati nacionalno jedinstvo”, prenio je RTRS.

Milorad Dodik je ponovo ustvrdio da “nametnuta odluka visokog predstavnika Valentina Inzka nije u skladu sa Ustavom i pravom”.

“Sada imamo hajku Bošnjaka koji provode hajku nad Srbima što podsjeća na ružan period kada je kadija i tužio i sudio”, rekao je Dodik.

Dodao je da vjeruje da “nijedan Srbin u Sudu i Tužilaštvu BiH neće prihvatiti da učestvuje u strašnom progonu i da će se distancirati od toga”.

“To će pokazati svu trulež BiH nad kojom međunarodna zajednica vrši nasilje”, kazao je Dodik novinarima na današnjom konferenciji.

Izvor: Klix.ba

The post Milorad Dodik: Spreman sam podnijeti ostavku u Predsjedništvu BiH appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Održana promocija knjige “Sve bio je ritam” Borisa Leinera

Knjiga koja je uzburkala mnoge muzičke i umjetničke duhove, “Sve bio je ritam” Borisa Leinera, …

Koronavirus u Bosni i Hercegovini – 852 nova slučaja zaraze

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 852 nova slučaja zaraze koronavirusom. …