Mensur Đozić osvojio zlato na Evropskom univerzitetskom prvenstvu

Mensur Đozić, član Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac i student druge godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli osvojio je zlatnu medalju na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u kategoriji do 75 kilograma. U finalnom meču savladao je makedonskog reprezentativca Petra Zaborskog rezultatom 5:2 i okitio se najsjajnijim odličjem.

Do finala je stigao nakon pobjeda nad predstavnicima Rusije, Italije, Francuske i Kosova. Njegov trener Željko Zombra, koji je i selektor juniorske karate reprezentacije BiH kaže da je ponosan na ovaj postignuti rezultat i Đozića, inače reprezentativca BiH, osvajača pet medalja na svjetskim kupovima. Također je osvajač bronzane medalje u Premier ligi BiH 2016. godine, a iza njega su juniorsko zlato, te dva srebra i bronza u mlađim kategorijama, podsjeća trener Zombra.

Treba reći da je Evropsko univerzitetsko prvenstvo u borilačkim sportova čiji je organizator Evropska univerzitetska sportska asocijacija EUSA i Svjetska karate federacija WKF održano u Zagrebu. Učestvovalo je 1.300 takmičara sa više od 400 univerziteta iz 36 evropskih država iz četiri borilačka sporta, karatea, taekwondoa, judoa i kick boxa.
The post Mensur Đozić osvojio zlato na Evropskom univerzitetskom prvenstvu appeared first on Lukavački.ba.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Odrzan prvi memorijalni malonogometni turnir Denis Kaltic-Kalta, posvecen prerano preminulom kolegi Denisu Kalticu

Dvanaesti juli ove godine za sve slusaoce Radio Srebrenika , prijatelje , a posebno porodicu …