IN MEMORIAM: PREMINUO HASAN NURKANOVIĆ

Danas je u 53. godini preminuo uposlenik BHRT-a Hasan Nurkanović i naš sugrađanin. Radni vijek proveo je obavljajući poslove Tehničara na Radio – relejnim stanicama Majevica i Vlašić.

Na Radio relejnoj stanici Majevica poslove je obavljao do 1992. godine, sve do vremena kada su njegovo radno mjesto zauzeli pripadnici bivše JNA.

Nakon oslobođenja Radio – relejne stanice Vlašić 1995. godine aktivno je učestvovao u sanaciji i ponovnom puštanju u rad prenosne i emisione opreme.

Hasan Nurkanović bio je veliki čovjek, kolega i prijatelj. Mnogi će ga pamtiti kao profesionalaca koji je dao veliki doprinos u radu Sektora za Prenos i Emitiranje programa Radio Televizije Bosne i Hercegovine, a također i po njegovoj ljudskosti. Hasan je bio jedan i od članova rock sastava Generacija bez kompasa i autor je nekoliko hitova od istoimenog benda.

Vrijeme dženaze i ukopa bit će naknadno objavljeni.

Pogledaj i ovo

Intervju sa gop. Zukićem kandidatom za gradonačelnika Srebrenika

Damir Zukic zv Arap rodjen 02.03.1985. godine. Završio sam srednju ekonomsku školu u Srebreniku te upisao Filozofski fakultet u Tuzli, odsjek historija. Fakultet sam sam napustio zbog ljubavi prema fudbalu kojim sam se bavio profesionalno. Program na kojem ću bazirati svoju kampanju zasnivati će se na socijalnoj politici, stvaranju boljih preduslova u nasoj opštini za privlačenja i ulaganja investitora koji će otvarati preduzeća, graditi razne fabrike, na taj način stvarati nova radna mjesta te zapošljavati ljude sa naše opštine.