Melania Trump Bijelu kuću napušta sa najmanjim procentom popularnosti od početka mandata

Naime, njen rejting u javnosti se prati još od februara 2016. godine, međutim, rezultati ne idu u njenu korist.

Rezultati ankete govore da je 42 posto Amerikanaca imalo pozitivno mišljenje o prvoj dami, 12 posto je kazalo da nisu sigurni u to kakav je njihov stav prema njoj, dok je 47 posto navelo da imaju negativno mišljenje.

Melania je najbolji rejting imala u maju 2018. godine i to 57 posto, što se poklopilo s prvom službenom državničkom večerom i odlaskom na sahranu bivše prve dame Barbare Bush u Teksas bez supruga Donalda Trumpa.

Međutim, njena popularnost je pala već u decembru te iste godine (2018.) tokom njene samostalne posjete Africi kada joj je bilo priklonjeno 43 posto građana, dok su se, s druge strane, negativna mišljenja povećala na 36 posto.

Posljednja istraživanja pokazuju da je popularnost još uvijek aktuelne prve dame znatno niža nego što je bila kod njenih prethodnica.

Prema rezultatima ankete CNN/ORC-a iz januara 2017. Michelle Obama je napustila Bijelu kuću sa 69 posto povoljnih ocjena, što je jednak postotak kao i na početku mandata osam godina ranije. Laura Bush je dobila 67 posto pozitivnih ocjena, a Hillary Clinton 56 posto.

CNN je naglasio da se metodologija računanja nešto izmijenila u odnosu na prethodne ankete s obzirom na to da se povećao broj anketiranih putem telefona, a istraživanje je trajalo duže od šest dana.

Istraživanje je provedeno u periodu od 9. do 14. januara i u njemu su učestvovale 1.003 odrasle osobe.

Izvor: Klix.ba

The post Melania Trump Bijelu kuću napušta sa najmanjim procentom popularnosti od početka mandata appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Zbog blažih mjera dijaspora i susjedi hrle u BiH

Unatoč pandemiji, registarske tablice zemalja regiona, ali i strane na automobilima Bosanaca iz dijaspore, nisu …

U BiH detektovano brže širenje koronavirusa

Vlasti u posljednje vrijeme upozoravaju na pogoršanu epidemiološku situaciju i moguće restriktivnije mjere, no kao …