Melania Trump Bijelu kuću napušta sa najmanjim procentom popularnosti od početka mandata

Naime, njen rejting u javnosti se prati još od februara 2016. godine, međutim, rezultati ne idu u njenu korist.

Rezultati ankete govore da je 42 posto Amerikanaca imalo pozitivno mišljenje o prvoj dami, 12 posto je kazalo da nisu sigurni u to kakav je njihov stav prema njoj, dok je 47 posto navelo da imaju negativno mišljenje.

Melania je najbolji rejting imala u maju 2018. godine i to 57 posto, što se poklopilo s prvom službenom državničkom večerom i odlaskom na sahranu bivše prve dame Barbare Bush u Teksas bez supruga Donalda Trumpa.

Međutim, njena popularnost je pala već u decembru te iste godine (2018.) tokom njene samostalne posjete Africi kada joj je bilo priklonjeno 43 posto građana, dok su se, s druge strane, negativna mišljenja povećala na 36 posto.

Posljednja istraživanja pokazuju da je popularnost još uvijek aktuelne prve dame znatno niža nego što je bila kod njenih prethodnica.

Prema rezultatima ankete CNN/ORC-a iz januara 2017. Michelle Obama je napustila Bijelu kuću sa 69 posto povoljnih ocjena, što je jednak postotak kao i na početku mandata osam godina ranije. Laura Bush je dobila 67 posto pozitivnih ocjena, a Hillary Clinton 56 posto.

CNN je naglasio da se metodologija računanja nešto izmijenila u odnosu na prethodne ankete s obzirom na to da se povećao broj anketiranih putem telefona, a istraživanje je trajalo duže od šest dana.

Istraživanje je provedeno u periodu od 9. do 14. januara i u njemu su učestvovale 1.003 odrasle osobe.

Izvor: Klix.ba

The post Melania Trump Bijelu kuću napušta sa najmanjim procentom popularnosti od početka mandata appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]