Medžlis IZ Srebrenik: 5352 iftara za narod Sirije

U proteklih nekoliko dana Medžlis IZ-e Srebrenik je realizovao još jednu humanitarnu akciju za narod Sirije. Ovog puta realizovan je projekat pod nazivom „Iftar za sirijski narod u šatorskim naseljima“, gdje su vjernici uplaćivali iznos od 3km, koliko je koštao jedan iftar.

Projekat je realiziran na području 41 džemata Medžlisa a ukupno je prikupljeno 16.057,00km, odnosno 5352 iftara. Sredstva su proslijeđena sirijskom narodu preko humanitarne organizacije MFS EMMAUS. Medžlis Srebrenik se zahvaljuje svim imamima koji su pomogli da se realizuje ovaj projekat kao i svim građanima, džematlijama, koji su još jednom pokazali osjećaj za pomoć drugom i drugačijem, obezbijedivši svojim sredstvima veliki broj iftara.

-“Medžlis Srebrenik je jedan od najuspješnijih Medžlisa na području muftijstva Tuzlanskog u svim projektima koje smo realizirali a posebno one koje smo realizirali za narod Sirije”, -ističe Jamin-ef. Begunić, koordinator za socijalnu brigu pri Medžlisu IZ-e Srebrenik.

Pogledaj i ovo

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]

Servisne informacije za 04. septembar

VATROGASCI – U protekla 24 sata PVJ Srebrenik imala je 3 tehničke intervencije na dostavi vode za piće u MZ Tinja Gornja i MZ-Potpeć. HITNA SLUŽBA – U Službi hitne medicinske pomoći obavljena 124 pregleda, 2 pacijenta su prevezena u UKC Tuzla, ostali su vraćeni na kućno liječenje. Pored toga imali su i 3 terenske […]

Objava Servisne informacije za 04. septembar pojavila se prvi puta na Srebreni Radio.