Mahmutbegović: Oružane snage BiH garant su našeg mira, slobode i sigurnosti

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine povodom obilježavanja 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH i 16. godišnjice postojanja.

Mahmutbegović ocjenjuje da su pripadnici Oružanih snaga BiH garant našeg mira, slobode, prosperiteta i sigurnosti.

– Želim da tako nastavite i u budućnosti, te da vaša misija bude usmjerena ka postizanju što boljih rezultata u radu, za dobrobit svih građana, te za očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji. Tek u situaciji društveno-političke krize i stanju u kojem se pokušava osporiti i narušiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH, možemo spoznati važnost i značaj pristupanja naše države NATO-savezu. Zato, naš imperativ mora biti i ostati punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u vojno-političkom savezu najrazvijenih država današnjice – ističe se u čestitki.

Uz želje da budućnost gradimo u miru, blagostanju i zajedništvu, u jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini, čestitam Vam 1. decembar, Dan Oružanih snaga BiH, zaključila je potpredsjednica Federacije BiH.

Objava Mahmutbegović: Oružane snage BiH garant su našeg mira, slobode i sigurnosti pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

POZIV ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Fondacija zajednice Gradačca poziva poljoprivredne proizvođače na konsultativni okrugli sto na temu: “Prevazilaženje barijera za …

Bahrudin Ahmetagić: Do kada će građani čekati poniženi u redovima za markice?

Svake godine ista slika, dugi redovi građana širom TK pred poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja koji …