Lukavac: Ukradene sadnice sezonskog cvijeća na šetalištu

U centru Lukavca, tačnije u Ul. Branilaca Bosne na novoizgrađenom šetalištu u noći sa utorka na srijedu pokradene nedavno zasdađene sadnice sezonskog cvijeća.
 
Prema informacijama iz općine Lukavac, na novom šetalištu nestalo je oko 130 sadnica sezonskog cvijeća “kadifice i ledenjaka”.
 
–Neko je dao sebi za pravo da ih uzme, dakle otuđi. Apelujemo na građane da to više ne rade, jer mi nismo u mogućnosti saditi novo cvijeće zbog zakonskih procedura, izjavila je Mirela Bubić iz Službe za investicije, komunalno-stambene i poslove mjesnih zajednica
 
Pored krađe sadnica na pješačkoj zoni u centru, ponovo se desila krađa sadnica u parku između Školske i Septembarske ulice u blizini gradske tržnice.

Iz nadležne općinske službe očekuju da će policija riješiti ovaj slučaj i nedzvoliti da se ovakve i slične stvari dešavaju u našem gradu.
 
Ovaj čin vandalizma prijavljen je Policijskoj stanici Lukavac koja poduzima predviđene mjere, a iz nadležne općinske službe najavili su da će se u narednom periodu raditi na postavljanju video nadzora u ovom dijelu grada.
 

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Danas 1. memorijalni turnir Denis Kaltić – Kalta

Danas je u Babunovićima počeo prvi memorijalni malonogometni turnir Denis Kaltić – Kalta. Turnir se …