Nakon uspješno održanog certifikacijskog audita Lukavac Cement je okončao postupak certifikacije za Sistem upravljanja usklađenošću i time postao ponosni vlasnik međunarodnog certifikata ISO 37301:2021 kao prva kompanija u BiH i na Zapadnom Balkanu.   „Ovo je veliki uspjeh za sve nas. Još jednom smo dokazali da smo vodeća cementara u BiH i regionu i da […]

Lukavac Cement prva certificirana kompanija u BiH i na Zapadnom Balkanu prema ISO 37301:2021

Nakon uspješno održanog certifikacijskog audita Lukavac Cement je okončao postupak certifikacije za Sistem upravljanja usklađenošću i time postao ponosni vlasnik međunarodnog certifikata ISO 37301:2021 kao prva kompanija u BiH i na Zapadnom Balkanu.
 
„Ovo je veliki uspjeh za sve nas. Još jednom smo dokazali da smo vodeća cementara u BiH i regionu i da je jedna od naših temeljnih vrijednosti biti uvijek korak ispred. ISO 37301:2021 je međunarodna norma koji pruža smjernice za implementaciju učinkovitog sistema upravljanja usklađenošću. Primjenom ovog standarda Lukavac Cement pokazuje svoju predanost usklađenosti sa relevantnim zakonima, kako domaćim tako i evropskim, zatim raznim regulatornim zahtjevima, industrijskim kodeksima, organizacijskim standardima i drugim primjenjivim propisima. Posebno želim istaći da je ISO organizacija ovu novu normu objavila u aprilu 2021. godine, a Institut za standardizaciju BiH u maju 2023. godine“ – kazao je Nihad Begić, član Uprave Lukavac Cementa.
Od momenta objave ISO organizacije o uvođenju ISO 37301:2021 Lukavac Cement je počeo raditi na pripremama za implementaciju sistema prema novoj normi, te je ovaj proces trajao nešto više od 2 godine. Sam postupak uvođenja se provodio u više složenih faza, dok je posljednja bila samo certificiranje.
Sistem upravljanja usklađenošću baziran je na principima etike i integriteta u poslovanju, dobrog upravljanja, proporcionalnosti, transparentnosti, odgovornosti i održivosti.
„Naši kodeksi ponašanja jasno definiraju standarde ponašanja koji se očekuju kako od naših uposlenika tako i od trećih lica koji rade sa, za ili u ime Lukavac Cementa. Ovim standardom podržavamo i deset načela UN-a te ciljeve održivog razvoja. I veoma je važna činjenica da je ovaj standard integriran u druge sisteme upravljanja u Lukavac Cementu, što je garancija da je usklađenost sastavni dio svakog relevantnog poslovnog procesa u našoj kompaniji“ – dodao je Begić.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Knjige - naši dani

Rječnik lokalnih izraza Srebrenika

Izvor: [Rječnik lokalnih izraza Srebrenika](https://www.srebrenik.net/rjecnik/) Stare riječi i izrazi iz Srebrenika i okoline predstavljaju pravi …

Stari Most

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine odražavaju složenost i raznolikost historijskog i kulturnog nasljeđa …