Ljubav ide preko želuca

Nema slađeg i ljepšeg prizora od djevojke koja u seksi pregači pravi za nas slasni čokoladni kolač. Da, patrijarhalno društvo, vrištite vi. Žene nisu stvorene samo kako bi za vas kuhale. Nismo to mi ni rekli. Žena vrijede puno više od rada u kuhinji, daleko od toga. Niti se trebate više dokazivati. Ali ima nešto seksi u ženi koja zna kuhati.

Postoji stara uzrečica da ljubav ide preko želuca. I to nije tako daleko od istine. Nekad je jednostavno teško pobjeći od onog prirodnog i urođenog od nas. Kako i vi volite muškarce koji se znaju snaći u životu, za sebe i svoju obitelj, tako i muškarci vole ženu koja zna kuhati. Rijetko koji muškarac će vam reći da nikako ne želi uza sebe ženu koja zna kuhati.

To ne znači da nam je kuhanje jedna od glavnih karakteristika koje tražimo kod žena, no svakako je uvijek prednost, a ne mana. Osjećamo se počašćeno kada naša draga samo za nas napravi tortu za naš rođendan. I ponosni smo kada taj isti slatki uradak pohvale naši dečki. Žena koja zna kuhati je seksi. Nekako imamo osjećaj da će se znati itekako brinuti za nas.

Možda je to povezano s našom povezanost s majkom. Možda je to povezano s drevnim obiteljskim običajima. Možda jer jednostavno volimo jesti. Pogotovo kada je to tek posluženo, a mi ne moramo ništa raditi. Kada muškarac kaže da voli da žena zna kuhati, to ne znači da vas želi vidjeti samo za štednjakom. Odavno su prošla ta vremena. No iz njih je ipak nešto ostalo.

Jer ljubav ide kroz želudac.

Izvor: Budi.In

Pogledaj i ovo

Park Srebrenik Centar

Uzurpacija parka – nastavak vijesti

Da li zbog našeg pisanja ili nečega sasvim drugog, ali kritika i sa naše strane je urodila plodom. Građevinski materijal je uklonjen sa tog dijela parka. Ovim putem bismo da pohvalimo one koji su naložili da se građevinski materijal skloni iz parka. Da li je upućena službena nota (čitaj finansijska kazna) izvođaču radova pa je to morao da uradi ili je sam izvođač radova to uradio, zaista ne znamo, najbitnije je da je park ponovo park, a ne mjesto za odlaganje građevinskog materijala ili bilo čega drugoga.

Uzrpacija gradskog parka, bahatost izvođača i nerad institucija

Uzurpacija parka, bahatost izvođača ili nerad institucija u Gradu Srebreniku

Uzrpacija gradskog parka, bahatost izvođača i nerad institucija. Nekad je srezom kao što je danas područje Grada Srebrenika upravljao jedan čovjek (hodža, kadija, neko koga su smatrali dovoljno pametnim) i bilo je reda i organizacije. Danas, gradonačelnik sa svim svojim savjetnicima i vijećem ne može da dovede u red centar grada.

Komentariši