Lisnate pletenice za čokoladom – jednostavno slatko pecivo

Lisnate pletenice sa čokoladnim punjenjem doista su najslađi i najjednostavniji desert koji možete zamisliti. Jednostavno se i brzo rade, naročito ako ga, kao i ja, budete radili sa već razvaljanim gotovim lisnatim tijestom. Takvo se lisnato tijesto sada već može naći u doista puno trgovina, a baratanje njime je posve jednostavno. Druga značajka tog kupovnog lisnatog tijesta je to da se prilikom pečenja to neće onako jako napuhati i razlistati kao što je to slučaj sa klasičnim zamrznutim lisnatim tijestom koje morate sami razvaljati prije obrade. I meni je to ok. Pogotovo u ovakvim slasticama.

Lisnate pletenice sa čokoladnim punjenjem brzo su gotove. Jednostavno se komad tijesta premaže čoko namazom po vašoj vlastitoj želji, rubovi se izrežu u trakice koje se tada samo preklope preko nadjeva i u tren oka dobili smo pletenicu! Za još više čokoladnog okusa preporučam preko čoko namaza naribati ili posipati još malo dodatne čokolade 😉 Jer, uz čokoladu je sve ljepše, zar ne? 😉

Izrada slastica i deserata sa lisnatim tijestom iznimno me veseli, a moji ih jednostavno obožavaju. Uz ove lisnate pletenice, moj su favorit također i danska peciva sa breskvama, koja se također rade od ove vrste tijesta. Recept za njih možete pronaći OVDJE!

Lisnate pletenice sa čokoladom

Lisnate pletenice sa čokoladom

POTREBNO: (za 4 pletenice)

  • 2 pakiranja lisnatog tijesta
  • 8 žlica čoko namaza
  • 150 g naribane čokolade

PRIPREMA:

  1. Lisnato tijesto odmotati i prerezati ga na dva ista dijela. Svaki dio vizualno ili laganim pritiskom noža podijeliti dužom stranom na trećine. 
  2. Oštrim nožem zarezivati ukoso sa svake strane, tako da u sredini ostane neizrezan dio na koji će ići nadjev.
  3. Sada sredinu premazati za o dvije žlice čokonamaza i posipati dodatno čokoladom.
  4. Svaki izrezani dio naizmjence sa svake strane po jedan početi prebacivati prema sredini kako bi se dobio efekt pletenice.
  5. Formirane lisnate pletenice premjestiti na lim obložen papirom za pečenje.
  6. Peći ih u pećnici zagrijanoj na 200*C 25-30 minuta. Gotove su kada dobiju lijepu zlaćano smećkastu boju.
  7. Poslužiti odmah! Dobar tek!

Recept u slikama:

The post Lisnate pletenice za čokoladom – jednostavno slatko pecivo appeared first on Reci Peci.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Bagels peciva sa rupom i sjemenkama idealna za sendviče!

Bagels peciva su nešto za što ste sigurno puno puta čuli u raznim američkim serijama …