Tvrđava Gradina Srebrenik

Likovna kolonija Majevica 2011. u četvrtak

Pod motom “Umjetnici spašavaju Majevicu” u četvrtak, 9. juna 2011. godine, svečano će biti otvorena treća likovna kolonija “Majevica 2011“.

Likovna kolonija Majevica 2011.
Likovna kolonija Majevica 2011.

Otvaranje Kolonije bit će praćeno zanosnim zvukovima tamburaša koji će podići raspoloženje svim učesnicima. U centru umjetničkog izražaja stajat će planina Majevica koja svojim položajem, atrakcijama, nedirnutom prirodom i izvrsnim izletištima, spaja nekoliko općina Sjeveroistočne Bosne.

Majevica je planina koja svojom ljepotom olakšava rad umjetnika, ali ujedno ona je jedan veliki izazov za sve one koji prirodne ljepote žele prenijeti na svoja platna. Organizator Kolonije je Svjetlan Bešić, privatni poduzetnik iz Srebrenika, koji se bavi slikarstvom i fotografijom, a svojim radom ukazuje na važnost i značaj umjetnosti, naročito kada je ona u vezi sa prirodnim okruženjem.

Slikari iz Makedonije, Slovenije, Srbije i iz cijele BiH provest će šest dana u prelijepom ambijentu koji je sam po sebi dovoljna inspiracija za nastanak umjetničkih djela. Imanje na kojem će umjetnici boraviti je udaljeno od Srebrenika devet kilometara, a nalazi se na 720 metara nadmorske visine. Slike nastale na Koloniji bit će izložene u sklopu tradicionalne kulturne manifestacije “Dani Povelje 2012“ Srebrenik.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši