Srebrenik.NETwork

XI TKT Fest – Dani akademskog teatra 2013

Na „Svjetski dan teatra“ 27. marta navršava se punih jedanaest godina od osnivanja „TEATAR KABAREA TUZLA“, novog teatarskog prostora u gradu Tuzli, Tuzlanskom Kantonu i BiH. Osim toga tu je i 35. godišnjica umjetničkog rada glumca i osnivača Vlade Keroševića. U periodu od 27.03. – 05.04. 2013. godine, sada već tradicionalno, organizovat će se internacionalni, teatarski festival „XI TKT Fest-Dani akademskog teatra 2013“.

Ovo je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija koja se u povodu Svjetskog dana teatra u BiH događa, a koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente Akademija, kako iz BiH, tako i iz ostalih zemalja regije, a i šireg europskog prostora.
Na ovogodišnjem festivalu, bit će izvedeno 12 predstava za 10 dana i gostovat će u našoj sredini preko 100 teatarskih umjetnika iz Beograda, Zagreba, Šapca, Virovitice, Zuricha itd. Festival će biti otvoren 27.03.2012. u 19.30 h u Teatru Kabare Tuzla, pozorišno-dokumentarnom izložbom „10 godina TKT Festa-a Dana akademskog teatra“ i premijernim izvođenjem predstave „ODISEJA“, autora Homera i u režiji Vlade Kerošević. Sve ostale predstave će se izvoditi na sceni Teatra Kabare Tuzla.