Srebrenik.NET / Kultura / Emir & Frozen Camels gostovat će u klubu Marshall u Srebreniku

Emir & Frozen Camels gostovat će u klubu Marshall u Srebreniku

Marshall klub Srebrenik priređuje još jedan događaj za istinske ljubitelje rock’n’roll-a i domaće rock scene. Renomirani bend Emir & Frozen Camels gostovat će u Marshall-u 14. aprila i biće to sigurno još jedan sjajan mučki događaj u našem gradu.

EFC je od svog osnivanja ostvario muzičku saradnju sa mnogim svjetskim zvijezdama (spomenuti Cliff Williams iz AC/DC, US blueser Danny Shepard, Darrell Nutt, zatim Lenny Kravitz, Elliott Randall, španski rocker Alberto Ceballos i dr.), ali i zvijezdama iz našeg regiona (Rambo Amadeus, Djule Van Gogh, El Bahattee, Elvis J. Kurtović, itd.). Ime EFC benda se našlo u službenoj biografiji legendarnog AC/DC benda (“Let there be rock”), a EFC je svakako i jedan od najnagrađivanijih rock bendova u našem regionu.

EFC su dobitnici dvije godišnje regionalne muzičke nagrade “Davorin”- u kategoriji za “Najbolju internacionalnu muzičku saradnju godine”, za saradnju sa Cliffom Williamsom iz AC/DC, kao i u kategoriji za “Najbolju urbanu i rock pjesmu godine”, koju je osvojila njihova pjesma “Sarajevo, New York, Roma”. U 2010. EFC dobija regionalnu muzičku nagradu „Indexi 2010“ u kategoriji za „Najbolji Rock & Roll album godine“ za svoj album „No Pasaran“. Tu je i nagrada za „Najbolji album alternativne rock muzike“ po izboru radio stanica u regionu.
U 2011. i 2012. godini Emir & Frozen Camels su svirali puno uspješnih koncerata širom regiona, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Kosovu. Turneja 2011. je završila ulaskom u novu 2012. godinu EFC nastupom na novogodišnjem kocertu na glavnom trgu u Sarajevu pred oko 50 000 ljudi.