Kružni tok kao spas od saobraćajnog kolapsa ? – 3 dio

Praviti će se kružni tokovi kod “Binga” na Ćojlučkom Polju i kod “Hidromonta” u Ćehajama. Koliko će se smanjiti zastoji na ovoj magistrali vrijeme će pokazati. Struka kaže da će se tako ubrzati protok saobraćaja kroz Srebrenik i smanjiti zastoji na ulazima u Grad.

Kako bi trebao da izgleda kružni tok na Ćojlućkom Polju u Srebreniku.

Jedna lijepa vijest je da se počelo sa rješavanjem problem u Dubokom Potoku, konkretno u naselju Bjelave. 16 Aprila 2020, bez obzira na korona krizu, krenulo se u rješavanje ove crne tačke na magistralnoj cesti.

Investitor ovog projekta je JP Ceste Federacije BiH, a izvođač radova naša lokalna firma Jata doo Srebrenik. Vrijednost navedenih radova je cca 412.000 KM.

Nažalost na ovom mjestu se desio ne mali broj saobraćajnih nesreća sve zbog veoma teškog skretanja prema Bjelavama i drugim naseljima. Za nadati se je da će u budućnosti broj saobraćajnih nesreća na ovom mjestu  biti sveden na minimum.

Kako čitam na FB stranici gradonačelnika Omerovića : “gradska uprava na inicijativu predsjednika MZ Bjelave, pokrenula je aktivnosti na izradi projekta rekonstrukcije pristupnog mosta koji se nalazi u neposrednoj blizini, te prilazne i silazne rampe navedenog mosta.”

Nadam se da će se i taj dio problema na ovom skretanju riješiti.

… nastaviti će se …

Pogledaj i ovo

Izradnja u Srebreniku

Odlični stanovi sa “pogledom” u Srebreniku.

Kako nama izgleda Srebrenik ? Lijepo ? Imamo stanove koji imaju pogled na druge zgrade …