Sportski savez Općine Srebrenik treba preurediti ili ugasiti

Sportski savez Općine Srebrenik treba preurediti ili ugasiti

Protekla sportska sezona 2013/14 u Srebreniku je bila jedna od najlošijih zadnjih godina. Jedine svijetle tačke bili su teniserka Adela Joldić i pioniri Škole košarke Silver Kings.

Adela Joldić je postala državna prvakinja BiH u konkurenciji do 14 godina a uz to je na teniskom Mastersu uspjela doći do finala gdje je osvojila drugo mjesto u konkurenciji osam najboljih teniserki u Evropi.

Pioniri Silver Kingsa su u svojoj trećoj godini postojanja također ostvarili uspjeh vrijedan pažnje. Takmičeći se Prvenstvu BiH osvojili su treće mjesto  što je najveći košarkaški uspjeh srebreničke košarke a u Ligi mladih RKS Tuzla osvojili su titulu viceprvaka.

Nakon ovakvih uspjeha danas smo dobili pravila za Izbor najboljeg sportiste Općine Srebrenik gdje jasno stoji da na ovogodišnjem izboru pravo učešća nemaju Adela Joldić i pioniri Silver Kingsa. Razlog je taj što je Upravni odbor Spotskog saveza odlučio da smanji troškove izrade velikog broja priznanja iako je prethodnih godina pionirska konkurencija bila bodovana a ove ne !!!

Lično smatram da to nije tačno nego je razlog što bi Joldićka a i Silver Kingsi pomeli konkurenciju ukoliko im se pruži ravnopravan tretman što bi stvorilo novi momenat u raspodjeli budžeta za 2015. godinu.

Sportski savez nije koncipiran da radi u cilju afirmacije sporta na području Općine Srebrenik jer osim „dijeljenja para“ on mora da ima značajan pedagoški i moralni uticaj…

Prof. Edis Bajrektarević

edo trener

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …