Košarkaši Gradine play off otvorili ubjedljivom pobjedom

U 1. Utakmici Play off-a A1 lige košarkaši Gradine iz Srebrenika pokazali su zasto su favoriti za osvajanje prvog mjesta zabilježivši ubjedljivu pobjedu nad ekipom Travnika rezultatom 93:67.

Kao i regularnom dijelu sezone igru Gradine krasila je granitna odbrana i lepršava i atraktivna igra u napadu. Gosti iz Travnika jedino su u prvom poluvremenu uspjeli parirati raspolozenim igračima Gradine, a totalni „slom“ doživjeli su u trećem periodu koji je Gradina dobila ubjedljivim rezultatom do 32:13.

U zadnjem periodu igre trener Mićanović pruzio je priliku svim igračima da pokažu koliko znaju i umiju pa su plavi vitezovi rutinski utakmicu priveli u svoju korist. Kod domaćina bilo je više raspolozenih igrača koje je predvodio mladi Jakupović sa 26 poena, a pratili su ga Grošić sa 20 odnosno Hrnčić sa 17 postignutih poena.

Kod gostiju jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena bio je mladi Marković koji je postigao 13 poena.

Ovom pobjedom košarkaši Gradine iz Srebrenika poveli su u polufinalnoj seriji sa 1-0 i već narednog vikenda imaju priliku da u Travniku izbore Finale play off-a A1 lige.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.