Koordinacioni Erasmus+ sastanak u Sajanu, Kikinda

13644148_630683897083093_25458929_nU periodu od 01.07.-05.07.2016. godine, članovi Vijeća mladih Općine Srebrenik, a u ime Vijeća mladih Općine Ključ, su sudjelovali na koordinacionom sastanku u sklopu projekta “”You(th) can play for Europe – Sport without discrimination” u Sajanu, Republika Srbija. Projekat je podržan od strane Europske komisije – Erasmus+, a implementira ga organizacija Youths work Coalition iz Kikinde.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici organizacija iz Italije, Albanije, Rumunije, Makedonije i Bugarske, njih ukupno 15. Na koordinacionom sastanku su učestvovali članovi Vijeća mladih i to: Aldin Hodžić, predsjednik Vijeća mladih i Damir Adrović, saradnik Vijeća mladih za sport.

Ukratko o Erasmusu
Novi Erasmus+ program ima za cilj podržati aktivnosti u području obrazovanja, obuke, mladih i sporta za razdoblje 2014. ̶ 2020.

Erasmus+ rezultat je spajanja 7 programa:

  • Program cjeloživotnog učenja (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig);
  • Program Mladi na djelu;
  • Pet programa namijenjenih međunarodnoj saradnji (Program Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink, programi saradnje s industrijalizovanim državama u području visokog obrazovanja);
  • Nova akcija o sportu.

Erasmus+ obezbjeđuje sredstva za različite vrste aktivnosti u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta. Program daje mogućnosti studentima, praktikantima, osoblju, te volonterima za boravak u inostranstvu u određenom periodu s ciljem unapređenja vještina i zapošljivosti.

Pogledaj i ovo

Održana promocija knjige “Sve bio je ritam” Borisa Leinera

Knjiga koja je uzburkala mnoge muzičke i umjetničke duhove, “Sve bio je ritam” Borisa Leinera, …

Koronavirus u Bosni i Hercegovini – 852 nova slučaja zaraze

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 852 nova slučaja zaraze koronavirusom. …