U klubu Scena Centra za kulturu Lukavac, 13. augusta očekuje nas fantastična svirka regionalno popularnog pop-reggae benda „Zoster“.   Mostarski bend „Zoster“ važi za sastav koji plijeni pažnju na prvo slušanje zbog jasnih poruka u njihovim pjesmama kao i specifičnog zvuka koji su kreirali u ovih gotovo 23 godine postojanja. Kroz svoju muziku i nastupe […]

Koncert benda „Zoster“ 13. augusta u Lukavcu

U klubu Scena Centra za kulturu Lukavac, 13. augusta očekuje nas fantastična svirka regionalno popularnog pop-reggae benda „Zoster“.
 
Mostarski bend „Zoster“ važi za sastav koji plijeni pažnju na prvo slušanje zbog jasnih poruka u njihovim pjesmama kao i specifičnog zvuka koji su kreirali u ovih gotovo 23 godine postojanja. Kroz svoju muziku i nastupe grupa prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti, afirmacije, ljubavi i edukacije.
Iza sebe imaju pet studijskih albuma a najpopularniji hitovi „Ko je jamio, jamio“, „Imači kada“, „Treba mi keš“, „Čovjek zvani činjenica“ i brojni drugi, očekuju publiku na lukavačkoj sceni 13. augusta od 21:00 sat.
Važno je istaći da će svi posjetioci u muzičkom nastupu popularnih Mostaraca uživati besplatno.
Kao predgrupa „Zosteru“ od 20:00 sati nastupit će lokalni sastav, nesvakidašnji, alternativni bend „Crni dani CERN – a“ koji svira isključivo autorsku muziku u kojoj se može osjetiti uticaj raznih popularnih i alternativnih muzičkih žanrova od ´70 – ih do danas.
Pokrovitelj događaja je Grad Lukavac, a koncertom popularnog Zostera bit će zatvoren ovogodišnji festival „Ljeto u Lukavcu 2023.“

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …