Konaković o Nenadićevoj ostavci: Zakomplikovao je proceduru smjene Vlade KS

“Nenadić je ovom odlukom dodatno zakomplikovao situaciju i produžio svoju smjenu. Potpuno je isti scenario čekao ovu vladu na sjednici koja je zakazana za 23. novembar”, rekao je Konaković.

Također, objasnio je koja je procedura sada kada je Nenadić podnio ostavku.

“Njegova ostavka ide na Komisiju za izbor imenovanja, ona priprema mišljenje i odluku te proslijeđuje Kolegiju. Kolegij nakon toga mora zakazati sjednicu za smjenu. Nenadić ne da nije ubrzao ovim potezom proceduru smjene Vlade Kantona Sarajevo, već je produžio rok za smjenu”, ističe Konaković.

Osvrnuo se i na komentar Fahrudina Radončića koji je naveo kako Četvorka već dva mjeseca ima većinu ali da su smjenu aktuelne Vlade KS pravdali održavanjem lokalnih izbora.

“Radončić mora naučiti procedure i prestati zamajavati javnost jeftinim trikovima. Mi smo ti koji traže rokove a Mirza Čelik je taj koji rokove produžava prekidanjem sjednica i kupovanjem vremena. Zbog dva prekida Mirze Čelika, morali smo sjednicu zakazati 23. novembra. Mislim da je Radončić još jednom podcijenio bh. javnost ali i nas u Četvorci”, rekao je Konaković.

Izvor: Klix.ba

The post Konaković o Nenadićevoj ostavci: Zakomplikovao je proceduru smjene Vlade KS appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Zimska čarolija počinje u Tuzli – otvoreno klizalište na Panonici

Danas počinje 15. sezona klizanja u Tuzli na gradskom klizalištu Panonika u kompleksu slanih jezera. …

Preminula Lejla Hairlahović, bivša generalna sekretarka RSBiH

Lejla Hairlahović, nekadašnja generalna sekretarka Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine preminula je od posljedica zaraze …