Komšić se obraća pred UN-om danas u 17 sati, Dodik nije uspio spriječiti njegov govor

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas će se obratiti u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Komšić će biti prvi govornik u nastavku sjednice, u 17:00 sati po našem vremenu.

On se tokom boravka u New Yorku već susreo s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom, kao i nekim drugim svjetskim državnicima.

Podsjetimo da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokušao spriječiti Komšićevo obraćanje na 76. sjednici Generalne skupštine UN-a, između ostalog tako što je poslao pismo Guterresu i svim članicama UN-a.

On je tim povodom prije nekoliko dana održao konferenciju za medije, na kojoj je kazao da Komšić nije dobio saglasnost za ovaj nastup.

“Ja sam 7. septembra poslao pismo generalnom sekretaru UN-a da nema zajedničke odluke Predsjedništva i to smo dostavili svim članicama. U pismu sam sve upoznao o detaljima te naglasio da bilo ko ko dođe tamo samovoljno dolazi, bez odluke Predsjedništva BiH”, rekao je Dodik.

Ipak, Dodik očito nije uspio spriječiti Komšićevo obraćanje.

Izvor: Klix.ba

The post Komšić se obraća pred UN-om danas u 17 sati, Dodik nije uspio spriječiti njegov govor appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Tužioci zatražili formiranje predmeta protiv Milorada Dodika

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zatraženo je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa člana Predsjedništva …

Domaćinstva u regionu godišnje bace više od 1,8 miliona tona hrane

Pod sloganom “Naše akcije su naša budućnost – bolja proizvodnja, bolja ishrana, bolje okruženje i …