Komšić: Odazvat ću se pozivu Tužilaštva BiH iako nemam veze sa ikonom

Nakon što je iz Tužilaštva BiH potvrđeno da će u okviru istrage o aferi “Ikona” biti ispitani svi članovi Predsjendištva BiH, oglasio se Željko Komšić, rekavši da će se odazvati pozivu na saslušanje.

“Odazvat ću se pozivu Tužilaštva BiH jer poštujem institucije države, mada iskreno ne znam kakve veze imam s ikonom koju je Dodik poklonio u svoje ime”, rekao je Komšić.

Iz Tužilaštva su kazali da se u okviru navedenog predmeta provode radnje i aktivnosti, kao i zahtjevi i prikupljanje dokumentacije putem međunarodne pravne pomoći te će u okviru tog predmeta biti saslušan i ambasador BiH u Moskvi.

Osim toga, saslušane će biti i sve osobe koje su učestvovale u organiziranju ove posjete, kao i sva tri člana Predsjedništva BiH, a zbog eventualnih propusta i dešavanja kojima je narušen ugled Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Dodik je spornu ikonu šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu poklonio na sastanku u Istočnom Sarajevu, nakon kojeg su Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili da prime Lavrova u Predsjedništvu BiH.

Izvor: Klix.ba

The post Komšić: Odazvat ću se pozivu Tužilaštva BiH iako nemam veze sa ikonom appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Delegacija Vlade TK povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH, odali počast i položili cvijeće na spomen obilježju na Slanoj Banji

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom …

Vrtić Braco i seka: Recitacija povodom Dana nezavisnosti (VIDEO)

Polaznici vrtića Braco i seka povodom Dana nezavisnosti izveli su recital pjesmice Bosno moja. Ovi …