Koliko parking mjesta fali Srebreniku ?

Srebrenik parking mjesta

Već sada Srebreniku fali nekih 850 do 900 parking mjesta, kada pogledamo broj postojećih izgrađenih objekata. Parking prostor je ono čega nemamo dovoljno.

Postoji ucrtano u planu razvoja grada (što ne znači da će i biti građeno 🙁 ) da se prave parking garaže na mjestu sadašnje zelene pijace i na mjestu “ispod” aščinica. Ali su i tu oprečni stavovi raznih savjetnika u službama, što me ne čudi ;), ako me razumijete.

I jedna i druga parking garaža bi bila na dva ili tri sprata.
Ja se pitam ko li će ovo praviti ?
Dosadašnji investitori sigurno nemaju interesa ? Da li će to uraditi gradska uprava ? Prvi sigurno nemaju interesa osim ako profit nije 300%, ovim drugima fali novca jer je u gradskoj upravi iz stranke i amidzić i dajdžić zaposlen pa fali para i za plate.

… nastaviti će se …

Pogledaj i ovo

Dzafer Hogic

Ulica Džafera Hogića – Javna inicijativa

Džafer Hogić je sigurno jedina osoba na području Srebrenika koja je dala ogroman doprinos i kulturnom i privrednom i društvenom i sportskom razvoju Srebrenika. Zahvaljujući njegovoj inicijativi i radu tu na ovom području između Drenika i Ormanice imamo mali gradić i danas ovog našeg gradića ne bi bilo ni na mapi da nije bilo Džafer Hogića i njegove inicijative gdje će se graditi opština Srebrenik.