Srebrenik.NET / Vijesti / Kod Zadra više privedenih zbog grafita protiv Pupovca. Mještani: “To je suludo”

Kod Zadra više privedenih zbog grafita protiv Pupovca. Mještani: “To je suludo”

ZADARSKA je policija pretražila nekoliko kuća i privela više osoba koje dovodi u vezu s prijetećim grafitima i plakatima koji su prije četiri dana osvanuli na ulazu u Donje Ceranje, rodno selo predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, javlja Dalmatinski portal.

Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske, kaže da od samog događaja provode opsežno kriminalističko istraživanje.

Izvidi su u tijeku

“Utvrđuju se okolnosti događaja i traga se za počiniteljima. Trenutno traju izvidi, a čim budemo imali više informacija, s njima ćemo izaći u javnost“, navodi Grbin.

Podsjetimo, grafit “Ubi Srbina” ispisan je na ploči s imenom sela, a uz to je dodano i ustaško U.

Na stup u blizini ploče zalijepljen je uvredljiv plakat na kojem stoje Pupovčeva fotografija i tekst u kojem ga se proziva za teror i naziva velikosrpskim luđakom, piše Dalmatinski portal.

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država

Pretresi kuća i uhićenja više osoba uzbunili su stanovnike zadarskog zaleđa koji negoduju jer se nad njima, kako smatraju, vrši neviđeni progon policijske države.

“Pokupili ih sve. Većinu ih znam. Nemaju oni veze s tim. Dobri su to momci, ne mrze nikoga”, kaže mještanin za Zadarski.

“Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nije bitno koje je kazneno djelo počinjeno nego kome je napravljeno. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo”, dodaje drugi.

Izvor: Index.hr

The post Kod Zadra više privedenih zbog grafita protiv Pupovca. Mještani: “To je suludo” appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico