Tvrđava Gradina Srebrenik

KK „Gradina“ sezonu završila porazom

2. utakmica PLAY OFF-a A1 Lige KS BiH, 03.05.2012. SRC Srebrenik

KK „Gradina“ – OKK „Spars“ 59:68   (14:18, 15:18, 11:07, 19:25)

KK „Gradina“ : Karić 2, Hodžić I. 5, Avdić, Hasić I. 5, Adrović 2, Bečić, Nurkanović 19, Hodžić J., Đonlić D. 5, Gopo 2, Hujdurović 15, Hasić R. 4. Trener: Vladmir Mićanović.
OKK „Spars“ : Salčin, Vukotić 7, Maksimović, Vrabac 6, Nikolić, Glišović 7, Tuljković 9, Bulić, Hrnčić 14, Begagić, Šalić 14, Buza 11. Trener: Marko Trbić.
Košarkaši Gradine svoju 2. takmičarsku sezonu u A1 Ligi KS BiH završila je porazom u polufinalu PLAY OFF-a za ulazak u viši rang takmičenja. Svoju 2. pobjedu nad KK Gradinom ostvarili su košarkaši Sparsa iz Sarajeva koji su domaćine pobijedili sa 59:68 i time izborili prolazak u finale PLAY OFF-a A1 Lige.

Utakmica je čitavim tokom bila uzbudljiva u kojoj su gosti imali više sreće i širu klupu koja je prevagnula u ovoj utakmici. Treba napomenuti da je KK Gradina bila oslabljena neigranjem prvog strijelca lige, Alena Horozića koji se na posljednjem treningu prije utakmice povrijedio i nije bio u mogućnosti pomoći svojim suigračima.
Tri četvrtine igre KK Spars je imao blagu prednost koja je na kraju 3. četvrtine glasila 45:42. Početkom 4. perioda igre košarkaši Gradine nošeni navijanjem publike ostvaruje mini seriju od 10:2 i odlazi na +5. U ovoj mini seriji KK Gradine istakao se kapiten Nurkanović koji je ubacio 2 vezane trice koje su publiku podigle na noge.
Međutim, iskusniji igrači KK Sparsa Glišović i Tuljković te Vukotić vraćaju prednost na svoju stranu i lagano privode utakmicu u svoju korist.
KK Gradinu u ovoj utakmici predvodio je kapiten Nurkanović sa 19 poena te pojačanje Gradine Hujdurović koji je iako povrijeđen ubacio 15 poena.
Kod gostiju iz Sarajeva najviše su pokazali Hrnčić i Šalić sa po 14 poena te mladi Buza sa 11 postignutih poena.
Sve u svemu odlična utakmica u Sportskoj dvorani Srebrenik u kojoj se okupilo oko 250 gledalaca koji su svojim fanatičnim navijanjem stvorili prekrasan ambijent dostojan jedne euroligaške utakmice.
KK Gradina je u sezoni 2011/2012 postigla najveći uspjeh od osnivanja kluba zauzimajući 3.mjesto u A1 Ligi KS BiH i ulazak u polufinale PLAY OFF-a što ne bi  trebao da bude maksimum za ovaj sportski kolektiv.
Takođe, ovim putem KK Gradina želi da se zahvali svojim vjernim navijačima te ljudima koji su pomogli da Gradina postigne ovaj zavidan rezultat. Pozivamo Vas da i dalje ostanete uz KK Gradinu i da zajedno nastavimo sa ovom lijepom sportskom pričom koja je krenula iz Srebrenika.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Kreće košarkaška liga za djevojčice

Predstavnici Škole sporta Silver Kings je na sastanku sa ostalim klubovima koji je održan 14.12. …

Komentariši