Tvrđava Gradina Srebrenik

KK „Gradina“ osvojila XV. Memorijalni turnir „Amir Jupić-Pidžama 2012“

Košarkaši „Gradine“ iz Srebrenika osvojili su 1. mjesto na XV. Memorijalnom turniru „Amir Jupić-Pidžama 2012“ koji je protekli vikend održan u Odžaku.

KK „Gradina“ je superiornom igrom u polufinalu i finalu turnira zasluženo zauzela 1. mjesto ispred ekipa domaćina KK „Odžak“ i KK „Gradina Kotex“ iz Tešnja.

U prvoj utakmici košarkaši Gradine su se sastali sa ekipom Gradine-Kotex iz Tešnja i u veoma tvrdoj utakmici zabilježili zasluženu pobjedu sa 80:72. U ovoj utakmici svi igrači su iskoristili svoju minutažu koju im je ukazao trener Mićanović. KK „Gradina“ je ovu utakmicu nastupila u slijedećem sastavu: Karić, Lipjankić, Avdić 7, Hercegovac, Adrović 4, Bečić, Nurkanović 22, Hodžić 7, Đonlić 6, Gopo 6, Hrnčić 28.

U finalu KK „Gradina“ je igrala protiv domaćina KK „Odžak“ i ostvarila ubjedljivu pobjedu sa 92:76. Čitavim tokom utakmice KK „Gradina“ je imala +20 poena razlike na svom kontu te je na kraju sasvim zasluženo odnijela pobijedu sa 92:76. U finalu su za KK „Gradinu“ nastupili: Karić 2, Lipjankić 5, Avdić 4, Hercegovac 2, Adrović 2, Bečić 1, Nurkanović 21, Hodžić 10, Đonlić 6, Gopo 16, Hrnčić 23.

Treba istaći da je za najkorisnijeg igrača turnira izabran Edin Nurkanović iz KK „Gradine“, dok je za najboljeg strijelca turnira proglašen Almir Hasandić iz KK „Odžak“ koji je ujedno bio i pobjednik u zakucavanju.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Kreće košarkaška liga za djevojčice

Predstavnici Škole sporta Silver Kings je na sastanku sa ostalim klubovima koji je održan 14.12. …

Komentariši