KFWS klub “Orlova kandža” Srebrenik iznjedrio nove reprezentativce

U subotu je KFWS klub “Orlova kandža” iz Srebrenika, na 11. Državnom prvenstvu održanom u Tuzli, nastupio sa 6 takmičara u disciplinama Wushu Sanda i Qinda. U Srebrenik su se vratili sa tri zlatne, dvije srebrene i jednom bronzanom medaljom. Zlatnim medaljama, naslovima državnih prvaka, a samim tim i članstvom u reprezentaciji BiH, okitili  su se:

Ilhad Malkić u kategoriji kadeti do 60 kilograma,

Izudin Karić – juniori do 65 kilograma i

Halid Mehmedović u kategoriji seniori do 70 kilograma.

Orlovakandza2

Srebrene medalje su osvojili:

Jasmin Buljubašić i Amel Husić.

Vlasnica bronzane medalje je Lejla Vikalo.

Orlovakandza1

Ne krijući ponos zbog impozantnih rezultata, osvajači medalja ističu veliku zahvalnost treneru Mirsadu Siočiću, koji je neumorno radio s njima na pripremi za ovo takmičenje. -”Ostvario se san iz dječačkih dana. Sve ono što sam gledao na televiziji, doživio sam lično, u ringu. Osjećaj je neopisiv”,-kaže Halid Mehmedović.

Orlovakandza

Uz čestitke svim takmičarima, trener Mirsad Siočić je naglasio da, iako nema optimalne uslove za vođenje trenažnog procesa, te da je ovaj borilački sport veoma zahtjevan i skup, klub “Orlova kandža” postiže odlične rezultate, podiže nivo i kvalitet, kao i brojnost članova i takmičara. -”Treba napomenuti da smo mi jedan od rijetkih klubova koji su za djevojke obezbijedili besplatne treninge. Cilj nam je da što više naše omladine sklonimo s ulice u sportske dvorane, da ih odvojimo od poroka kojima su stalno izloženi. Želja nam je da relevantni faktori, odnosno svi oni koji odlučuju o raspodjeli javnih prihoda, uvide da svaka marka uložena u sport je najbolja investicija, kako za podizanje nivoa svijesti o značaju sporta, tako i općenito za zdravlje, kulturu i odgoj”, kaže trener KFWS  kluba  ”Orlova kandža” Srebrenik.

OrlovakandzaSioca1

Treba napomenuti da će državni prvaci, kao članovi reprezentacije imati priliku za nastup na balkanskom prvenstvu koje će se održati u aprilu naredne godine u Hrvatskoj, ukoliko ne izostane finansijska podrška.

Dosadašnji osvajači zlata, članovi ovog kluba su Asmir Buljubašić, koji se već borio pod zastavom BiH na balkanskom takmičenju, zatim Jasmin Buljubašić koji je prošlogodišnji sportista godine Općine Srebrenik u kategoriji borilački sportovi – seniori, te Haris Kešetović. Zbog nedostatka finansijskih sredstava Jasmin i Haris nisu bili u mogućnosti otputovati na balkansko prvenstvo.  Svim takmičarima upućujemo iskrene čestitke na iskazanom znanju, osvojenim medaljama i fer borbama i želimo nove pobjede.

 (Izvor: RadioSrebrenik.Ba)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …