Ibrahim Zukic SDA
Ibrahim Zukic SDA - kandidat za gradonacelnika Srebrenika

Kandidat za gradonačelnika Srebrenika od strane vladajuće stranke je …

Ibrahim Zukic SDA - kandidat za gradonacelnika SrebrenikaNa svom fejsbuk profilu prije dva dana (11.08.2020) gosp. Ibrahim Zukić objavio je da prihvata kandidaturu za gradonačelnika Srebrenika.

U originalu prenosimo objavu kako stoji na profilu gosp. Ibrahima Zukića:

“C𝗂𝗃𝖾𝗇𝗃𝖾𝗇𝖾 𝗀𝗋𝖺đ𝖺𝗇𝗄𝖾/𝗀𝗋𝖺đ𝖺𝗇𝗂, 𝗉𝗋𝗂𝗃𝖺𝗍𝖾𝗅𝗃𝗂 𝖼̌𝗅𝖺𝗇𝗂𝖼𝖾 𝖮𝖹̌, 𝖼̌𝗅𝖺𝗇𝗂𝖼𝖾/𝖼̌𝗅𝖺𝗇𝗈𝗏𝗂 𝖠𝖬, 𝗉𝗋𝖾𝖽𝗌𝗃𝖾𝖽𝗇𝗂𝖼𝗂 𝖬𝖮 𝖲𝖣𝖠 𝖲𝗋𝖾𝖻𝗋𝖾𝗇𝗂𝗄, 𝗉𝗋𝗂𝗃𝖺𝗍𝖾𝗅𝗃𝗂 𝗓̌𝖾𝗅𝗂𝗆 𝗏𝖺𝗌 𝗎𝗉𝗈𝗓𝗇𝖺𝗍𝗂 𝖽𝖺 𝗌𝖺𝗆 #𝗉𝗋𝗂𝗁𝗏𝖺𝗍𝗂𝗈 𝗄𝖺𝗇𝖽𝗂𝖽𝖺𝗍𝗎𝗋𝗎 𝗓𝖺 #𝖦𝗋𝖺𝖽𝗈𝗇𝖺𝖼̌𝖺𝗅𝗇𝗂𝗄𝖺 𝖦𝗋𝖺𝖽𝖺 #𝖲𝗋𝖾𝖻𝗋𝖾𝗇𝗂𝗄 𝗂𝗌𝗉𝗋𝖾𝖽 𝖦𝗋𝖺𝖽𝗌𝗄𝗈𝗀 𝗈𝖽𝖻𝗈𝗋𝖺 𝖲𝖣𝖠 𝖲𝗋𝖾𝖻𝗋𝖾𝗇𝗂𝗄.

Želim vas upoznati sa činjenicom da Gradski odbor SDA Srebrenik na ove lokalne izbore sigurno izlazi sa najkvalitenijom listom kandidata za Gradsko vijeće, u što ćete se uskoro moći uvjeriti i sami.

Želim vas također upoznati da je naš Gradski odbor prošao izuzetno tešku situaciju i da je jedinistveniji nego ikada do sada.

Želim vas upoznati da ćete u narednom periodu od strane “onih” imati priliku da čujete razne laži, spinove, izmišljotine sve u cilju degradiranja kako mene, tako i kandidata sa naše liste.

Svi se mi dovoljno dobro poznajemo. Znamo mi ko je ko u našoj Općini.

Ono što bih nas sve napomenuo u ovom predizbornom vremenu jeste da obratimo pažnju na staru narodnu izreku :

#nijebitnoštosegovori
#većtkogovori

S poštovanjem
Prim. dr #IbrahimZukić

Prije par dana sam već pisao o potencijalnim kandidatima za gradonačelnika Srebrenika, pročitajte ovdje o tome, i kandidatura gosp. Ibrahima Zukića me nije nimalo iznenadila. Drugih kadrova SDA i nije izgradila u zadnjih par godina, što je veliki minus ljudi koji vode kadrovsku politiku u SDA Srebrenik. Sudeći po nastupima općinskih vijećnika ispred TV kamera (pogledajte snimke NTV Jata) ovdje definitivno trebaju da porade na izgradnji kadrova.

Koliko gosp. Zukić misli ozbiljno o svojoj kandidaturi vidjeti ćemo u sljedećim mjesecima do izbora. Da li je ovo bilo sada pravo vrijeme za njegovu kandidaturu ili je to trebalo biti još prije par godina je pitanje koje bih ovako javno postavio. Koji su razlozi bili u općinskoj SDA da gosp. Zukić tek sada bude kandidat SDA ?

Funkciju predsjedavajućeg općinskog Vijeća Srebrenika, gosp. Ibrahim Zukić je nakon zadnjih izbora obavljao dok nije razriješen sa te dužnosti u Novembru 2018-e, jer prema Zakonu tu funkciju nije mogao ni obavljati.

Federalni zastupnik postao je u Novembru 2018-e i radi aktivno u nekoliko Odbora i Komisija Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine .

Gosp. Zukiću bih predložio da u svoj program razvoja Srebrenika u sljedećih 4 godine uvrsti i ove teme kojih sam se dotakao zadnjih par mjeseci:

Opća Bolnica za Grad Srebrenik (https://www.srebrenik.net/13-stvari-koje-trebaju-srebreniku/)

Komunalne usluge i riješen status odvoza smeća i deponije (https://www.srebrenik.net/13-stvari-koje-trebaju-srebreniku/)

Problem izgradnje visokospratnica na mjestima gdje nebi trebale biti https://www.srebrenik.net/da-li-srebreniku-trebaju-zgrade-sa-8-do-11-spratova/

Kako riješiti problem parkinga u Srebreniku:

A da nam treba više zelenila u samom Gradu i da se gradski park Srebrenika treba očuvati i proširiti u to ne sumnjam da je u planu i programu SDA Srebrenik. Zar ne ? 😉

… nastaviti će se …

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …