Kampanja policije u Srebreniku: “Budi na pravoj strani života. Izaberi život bez oružja!”

U sklopu kampanje BUDI NA PRAVOJ STRANI ŽIVOTA. IZABERI ŽIVOT BEZ ORUŽJA koja se provodi uz podršku Centra za kontrolu streljačkog i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Evropi (SEESAC), UNDP-a, Međunarodnog komitet Crvenog krsta, Misije OSCE-a u BiH, Vlade Velike Britanije, UNICEF-a i WORLD FUTURE COUNCIL a koja je usklađena sa Međunarodnim standardima za kontrolu malog oružja (ISACS), službenici policije PS Srebrenik, su dana 05.08.2014.godine, na šetalištu u C.Srebrenik, realizovali promociju navedene kampanje, koju inače finansira Evropska unija.

Cilj kampanje je animirati i informisati što veći broj građana da bez ikakvih sankcija mogu predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju.  Zakon o amnestiji FBiH oslobađa od prekršajnog ili krivičnog gonjenja svakog građanina koji dobrovoljno preda nelegalno naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva. Tim povodom građanima je izvršena podjela letaka kao i drugog propagandnog materijala.

Bila je ovo prilika da se građani obavijeste da ucilju zaštite lične sigurnosti građana, lica kojau posjedunedopušteno drže oružje,isto mogu predati u nadležnu policijsku stanicu pozivom na besplatan broj 122, a stručni i osposobljeni policijski službenici, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite, doći će na navedenu adresu i opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantonaapeluje i poziva građane da dobrovoljno, bez ikakvih sankcija predaju nelegalno oružje, čije držanje predstavlja opasnost za njih, članove njihove porodice i cijele lokalne zajednice.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]