Kada se opanak popapuči, pola svijeta namuči.

Prenosimo sa RadioSrebrenik.ba uz naš komentar na kraju teksta:

Ovo ima samo u Bosni -“Sproveo solunar kroz balkon na zgradi”

Iako ovih dana u svim medijima printanim, elektronskim brojnim portalima i svim drugim sistemima oglasavanja su prisutne informacije o enormnom zagadjenu zraka koje je postalo krajnje alarmantno po zdravlje stanovnistva, te konstantnim apelima upucenim na smanjene emisije stetnih cestica nevjerovatan i krajnje frapirajuci primjer zabiljezili smo u strogom centru Srebrenika. Za prvi pogled slucajnom prolazniku ovaj prizor moze biti neukusna sala ili parodija na trenutnu situaciju sa zagadjenjem zraka, medjutim nije rijec niokakvoj sali nego zapanjujuce stvarnoj situaciji. Vjerovali ili ne na balkonu jedne od zgrada u gradskom sredistu kroz balkonski prozor izbacen je solunar od peci na cvrsto gorivo. Ovakav postupak izazvao je i protest stanara zbog dima koji se siri u susjednim stanovima te mogucnosti nastanka pozara, samim tim ugrozavanja zdravlja ljudi i njihove imovine. Poziv je upucen nadleznim organima da se ocituju o ovom zapanjujucem slucaju i da poduzmu hitne korake na rjesavanju ovog problema.
Pogledajte VIDEO:

 

 

Da li će ovdje da se primijene prvo metode sile ili će se naći neko civilizovanije rješenje ovakih problema ? Pa dokle ćemo više gledati kako se neko ponaša kao najveći seljak ? I da li će se ovakvome ponašanju stati već jednom u kraj. Koliko je ovo sramotno za samog stanovnika ovoga stana, ne treba pričati. Eto, tih par metara sulnara do odžaka, zar nije moguće uraditi u stanu kvalitetnije sve ovo ? Ili je to nemoguća misija. Gdje je ovdje sada općinsko javno preduzeće koje je upravitelj nad zgradama u Srebreniku ? Zašto ne rade svoj posao ? Ovaj zagađeni zrak trpimo baš zbog nesavjesnog ponašanja pojedinaca koji spaljuju sve i svašta u pećima a ne razmišljaju koju štetu nanose i sebi i drugima.

 

Pogledaj i ovo

Medija Server Jellyfin

Jellyfin: Šta je, kako instalirati i koristiti

Što je Jellyfin? Jellyfin je besplatna, open-source alternativa popularnim medijskim serverima kao što su Plex …

Knjige - naši dani

Rječnik lokalnih izraza Srebrenika

Izvor: [Rječnik lokalnih izraza Srebrenika](https://www.srebrenik.net/rjecnik/) Stare riječi i izrazi iz Srebrenika i okoline predstavljaju pravi …