Tvrđava Gradina Srebrenik

Kada će početi gradnja zapadne tribine na stadionu u Srebreniku?

Iako je već prije otprilike dva mjeseca najavljen početak izgradnje zapadne tribine na Gradskom stadionu u Srebreniku, izgleda da od toga bar do polusezone neće biti ništa.
Upravo zbog jučerašnjeg remija, te izgubljena dva boda u utakmici u kojoj su plavi bar na papiru bili domaćini, navijači smatraju da se to ne bi dogodilo da se utakmica igrala u Srebreniku. Podsjetimo, na zadnjoj skupštini Gradine načelnik Mehmed Bajrektarević je rekao kako bi igranje eventualnih premierligaških utakmica na nekom drugom stadionu (Tuzla,Orašje,Gradačac) bio promašaj i da “to nije to”, dodavši “Hoćemo da igramo u Srebreniku”.

Navijači poručuju: “Hoćemo tribinu!”

Međutim, trenutno niko od ljudi iz uprave te od navijača Gradine ne zna kad će krenuti proces izgradnje tribine. Dok je ova tema svakako jedna od glavnih misterija te priča u gradu, na mjestu predviđenom za izgradnju zapadne tribine nije se pojavila još ni jedna ”mašina” koja bi bar dala neke manje naznake da će se utakmice uskoro moći igrati u Srebreniku. Igrači plave momčadi “prisiljeni” su da utakmice igraju u Gradačcu, što im svakako ne ide u prilog. Iako su navijači te klub jedini koji ispaštaju, preostaje im samo da se nadaju da će se brže-bolje stvoriti uslovi na Gradskom stadionu u Srebreniku kako bi mogli uživati gledajući utakmice u svom gradu.

Idejno rješenje zapadne tribine

(B.M./Srebrenik.NETwork)

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

3 0 komentara

  1. mesa

    Malo se zajebali mislili uzeti pare od izgradnje zgrade Općine za tribine kad ono nemože.Misle mogu profitirati kao što su na izgradnji šetališta.

  2. ples sa vukovima

    tribine idu za ozbornu kampanju SDA,,,,,,

  3. ples sa vukovima

    to sto vidimo tako ce i ostat,,,ko ce dati pare ,,a da drugi uzimaju

Komentariši