Druženje sa umjetnikom, pjesnikom i sociologom Stefanom Simićem u Centru za kulturu Lukavac prerasta u tradiciju.   Nakon prošlogodišnjeg gostovanja koje je izazvalo veliki interes publike, Stefan Simić u februaru, nakon gostovanja u Beogradu, Tesliću, Šamcu, Derventi, Brodu i Tuzli, stiže u Lukavac. Književno druženje sa izuzetnim umjetnikom bit će održano u Foajeu Centra za […]

Kabare sa Stefanom Simićem u Centru za kulturu Lukavac

Druženje sa umjetnikom, pjesnikom i sociologom Stefanom Simićem u Centru za kulturu Lukavac prerasta u tradiciju.
 
Nakon prošlogodišnjeg gostovanja koje je izazvalo veliki interes publike, Stefan Simić u februaru, nakon gostovanja u Beogradu, Tesliću, Šamcu, Derventi, Brodu i Tuzli, stiže u Lukavac.
Književno druženje sa izuzetnim umjetnikom bit će održano u Foajeu Centra za kulturu Lukavac u nedjelju, 06. februara 2023. godine sa početkom u 19:30h, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.
Stefan Simić mladi je, ali već etablirani, pisac rođen 1989. godine u Paraćinu. Pisati je počeo veoma rano kako bi umirio svoj burni unutarnji svijet. Knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, “Odjeci ljudskog” 2013., “Generacijama koje rastu bez poezije” 2016., “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine i “Povratak čoveku” 2020. godine.
Svoje radove gotovo svakodnevno objavljuje na internetu gdje na raznim platformama ima veliki broj pratitelja.
Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u zemljama regiona, a poznat je i po nekoliko zanimljivih tekstova o Bosni, koji su izazvali pozitivne reakcije u našoj javnosti.
Za sebe kaže da je umjetnik, emocionalni terapeut, kreator slobodnog teatra ali prije svega čovjek, o čemu svjedoči svaka njegova objava kao i nesvakidašnji nastupi.

Pogledaj i ovo

Knjige - naši dani

Rječnik lokalnih izraza Srebrenika

Izvor: [Rječnik lokalnih izraza Srebrenika](https://www.srebrenik.net/rjecnik/) Stare riječi i izrazi iz Srebrenika i okoline predstavljaju pravi …

Stari Most

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine odražavaju složenost i raznolikost historijskog i kulturnog nasljeđa …