Tvrđava Gradina Srebrenik

Još uvijek neizvjesno trajanje zimskog raspustama u školama TK

Zimski raspust za osnovce i srednjoškolce u TK počeo je s novom godinom i predviđeno je da traje tri sedmice. Međutim, zbog usaglašavnja skolskog kalendara za ovu godinu, moguće je da raspust bude produžen za još jednu sedmicu. Nastavnici će o tome biti zvanično obavješteni a učenici će biti informisani putem sredstava javnog informisanja.
U Ministarstvu Tuzlanskog kantona prvo polugodište ove školske godine ocjenjuju upsješnim. Prema informacijama sa kojima raspolaže resorno ministarstvo u toku su pripreme za početak drugog polugodišta i neće biti potrebe za dodatnim nadoknadama.
Iako je po važećem školskom kalendaru i redovnom planu i programu planirano da zimski raspust traje 3 semice, iz nadležnog ministarstva tvrde da su promjene moguće.
O eventualnim promjenama o trajanju zimskog raspusta nastavnici će biti obavješteni službenim putem, a učenici će biti o svemu informisani putem medija.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši