Joe Biden će u prvim satima mandata potpisati 17 izvršnih naredbi

Novi predsjednik SAD-a Joe Biden u prvim satima svog mandata koji službeno počinje u srijedu, planira potpisati 17 izvršnih naredbi počevši tako poduzimati prve korake u borbi sa pandemijom i poništavajući neke od odluka koje je donio njegov prethodnik.Prve naredbe koje se odnose na pandemiju uključuju obavezno nošenje maski i uspostavljanje koordinatora za odgovor na koronavirus, koji će nadgledati napore Bijele kuće u distribuciji vakcine i drugih medicinskih potrepština.

Biden također planira poništiti i nekoliko Trumpovih najstrožijih migracijskih politika, ukidajući zabranu putovanja iz nekih zemalja s većinskim muslimanskim stanovništvom i prekidajući finansiranje izgradnje zida na granicama.

Novi predsjednik SAD-a također planira poništiti nekoliko Trumpovih odluka o povlačenju iz međunarodnih ugovora, tako što će se ponovo pridružiti Pariškom sporazumu i zaustaviti povlačenje SAD-a iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), gdje će vodeći stručnjak za infektivne bolesti Anthony Fauci biti na čelu američke delegacije.

Glasnogovornica Bidenovog ureda je potvrdila da će on te izvršne naredbe potpisati u Ovalnom uredu u srijedu popodne.

Psaki i drugi službenici kabineta novog predsjednika kazali su kako je to samo dio niza odluka kojima će se poništiti Trumpove politike i implementirati obećanja iz Bidenove izborne kampanje, piše CNN.

Objava Joe Biden će u prvim satima mandata potpisati 17 izvršnih naredbi pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Čaršijska džamija u Srebreniku

Čaršijska džamija – Intervju sa glavnim imamom Medžlisa IZ Srebrenik

Medžlis IZ Srebrenik već duži niz godina vodi aktivnosti vezane za izgradnju Čaršijske džamije u Srebreniku. Imajući u vidu činjenicu da je Srebrenik jedan od rijetkih gradova koji u svom užem jezgru nema džamiju, naše kontinuirano nastojanje da se pokrene projekat izgradnje džamije možemo posmatrati kao naš odgovor na zahtjev vremena i okolnosti koje su se uveliko promijenile u odnosu na neko ne tako davno vrijeme.

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …