Jedna osoba poginula, osam povrijeđeno

Dvije osobe su smrtno stradale, sedam je lakše povrijeđeno i pričinjena je velika materijalna šteta u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 18 sati na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Orašje, u mjestu Špionica, općina Srebrenik.

Kako samo saznali na mjestu događaja u saobraćajnoj nesreći su učestvovali automobil ˝Seat Cordoba˝(205-M-214) kojim je upravljao tridesetogodišnji H.A. iz Srnica G., kombi ˝VW Transporter˝(J46-T-624) za čijim upravljačem je bio dvadesetdevetogodišnji M.O. iz Živinica, u kojem se u trenutku nesreće nalazilo sedam osoba, među kojima i troje djece, i automobil ˝Peugeot˝ (hrvatskih registarskih oznaka), kojim je upravljao šezdesettrogodišnji S.Š. iz Zagreba.

Dvije osobe iz automobila ˝Seat Cordoba˝ smrtno stradale

Vozač H.A. je preminuo u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik, dok je njegov suvozač tridesetdvogodišnji M.A. preminuo u kolima hitne pomoći na putu za Univerzitetski klinički centar Tuzla. Također, saznajemo da je u Klinički centar Tuzla dovezeno ukupno sedam povrijeđenih osoba. Ljekari su konstatovali lakše tjelesne povrede kod vozača M.O., njegove supruge dvadesetpetogodišnje M.N. i njihove kćerke trogodišnje M.M, svi iz Živinica. Također, lakše povrede zadobili su i ostali saputnici iz kombija, a radi se o tridesetjednogodišnjoj M.E., njeno dvoje djece sedmogodišnjem M.A. i četrnaestogodišnjoj M.A., svi iz Đurđevika, kao i kod četrdesetdvogodišnje M.H. iz Srnica G.

Tužilac naredio obdukciju nastradalih

Dežurni kantonalni tužilac Fahrudin Šljivić je zajedno sa službenicima Odjeljenja kriminalističke policije PU Gradačac obavio uviđaj na mjestu nesreće. Tužilac je donio naredbu da se obave sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdili sve okolnosti i uzroci saobraćajne nesreće, te naredbu za obdukciju mrtvih tijela. Obavljeno je alkotestiranje vozača kombija i ˝Peugeota˝, te je utvrđeno da nisu vozili pod dejstvom alkohola. Tokom uviđaja je utvrđeno da su se kombi ˝VW Transporter˝ i automobil ˝Peugeot˝ kretali u pravcu Orašja, a vozilo ˝Seat Cordoba˝ u pravcu Srebrenika. Uzroci saobraćajne nesreće će biti poznati kada se obave sva potrebna vještačenja.

(TIP/A.J./Foto:S.J.)

Pogledaj i ovo

Još godinama ćemo nositi zaštitne maske

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za pandemiju Erik Toner (Eric), koji je viši naučnik u …

Komentariši