Javne rasprave za Mjesna područja Duboki Potok i Srebrenik

Jučer su održane Javne rasprave po pitanju Nacrta budžeta Općine Srebrenik, Nacrta Programa izgradnje infrastrukture i Nacrta Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području Općine Srebrenik, za 2017. godinu.

Javne rasprave su održane za Mjesna područja Duboki Potok i Srebrenik, a građani su u direktnim kontaktima mogli dati svoje prijedloge, dopune i izraziti prioritete na predložene Nacrte.
Za MP D. Potok je istaknut prioritet vodosnabdijevanja i izgradnja kanalizacionih sistema sa kolektorima sa prečistačima otpadnih voda.
U MP Srebrenik je između ostalog predloženo ubrzavanje projekta prosijecanje novog korita rijeke Tinje nizvodno od Koprića mosta, čišćenje postojećeg korita rijeke uzvodno od navedenog mosta, izgradnja vodovoda za naselje Ravnuše, kanalizacionog sistema u Ćehajama i dovršenja istoga u Ježincu, kao i njihovo uključivanje u Kolektor i prečistač na Stoglavu, kao i nastavak korićenja Faćkinog potoka.
Prisutni građani su izrazili svoje razumijevanje za tešku ekonomsku situaciju, ali su pokazali optimizam po pitanju predloženih infrastrukturnih projekata i prioriteta u njihovim naseljima.
Za danas su planirane Javne rasprave u Špionici i Rapatnici.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Knjige - naši dani

Rječnik lokalnih izraza Srebrenika

Izvor: [Rječnik lokalnih izraza Srebrenika](https://www.srebrenik.net/rjecnik/) Stare riječi i izrazi iz Srebrenika i okoline predstavljaju pravi …

Stari Most

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine odražavaju složenost i raznolikost historijskog i kulturnog nasljeđa …