JAKUB SULJKANOVIĆ U UTRCI ZA GRADONAČELNIKA SREBRENIKA

Jakub Suljkanovic

Bivši premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović kandidat je Pokreta demokratske akcije (PDA) za gradonačelnika Srebrenika na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Jakub Suljkanović će se za prvog čovjeka Srebrenika boriti sa kandidatima pet političkih subjekata i dva nezavisna kandidata.

Podsjetimo da je Vlada Tuzlanskog kantona, predvođena PDA, u mandatu od februara 2018. do jula 2019. godine, a na čijem je čelu bio Suljkanović, brojnim aktivnostima poboljšala privredni ambijent, što je uz uspješnu implementaciju mjera poticaja zapošljavanja, dovelo do povećanog broja zaposlenih u odnosu na 2017. godinu.

Važno je istaći takođe da je za vrijeme PDA-ovog kandidata Tuzlanski kanton za 2018. godinu ostvario suficit od blizu 21 milion KM, što je bilo za oko 11 miliona KM više u odnosu na prethodnu godinu.

Jedna od značajnih stvari, u kojoj je učestvovao i bivši premijer, jeste i potpisivanje kolektivnih ugovora sa sindikatima radnika svih budžetskih korisnika čime su povećane plaće radnika u svim budžetskim korisnicima, te je proveden proces uspostavljanja Uprave policije i obezbijeđena finansijska nezavisnost policije.

Inače, kandidat za gradonačelnika Srebrenika je u svojoj tridesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri obavljao dužnosti ministra finansija TK, zatim šefa Službe za budžet, poduzetništvo i razvoj u Općini Srebrenik, vođe Tima za suzbijanje krijumčarenja u Upravi za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Tuzla, inspektora Finansijske policije u Ministarstvu finansija Federacije Bosne i Hercegovine, te inspektora za privredni kriminalitet u Ministarstvu unutrašnjih poslova – PU Srebrenik. Kao pripadnik Oružanih snaga RBiH u odbrani Bosne i Hercegovine proveo je 37 mjeseci.

Pogledaj i ovo

Adi Mehinović – intervju sa kandidatom PDA za gradsko Vijeće Srebrenika

Gledajući sve te silne prenose sjednica na jednu stranu sam stekao osjećaj da je to najbolji reality show koji se nudi za što pojedinim vijećnicima se iskreno zahvaljujem,a opet sa druge strane sam zaključio da većina vijećnika nije nimalo naivna ... Srebrenik je relativno mal grad, kada je količina ˝betona˝ u pitanju ne mozemo se mjeriti sa gradovima kao što je Tuzla isl. , al svakako ljeti ko ima priliku doći u grad predveče iz sredine u kojoj ima više zeleninila mogu primjetiti da je razlika u temperaturi i do +5c, i da je sparina rezultat manjka zelenila.