Jakub Suljkanovic
Jakub Suljkanovic kandidat za gradonacelnika Srebrenika

JAKUB SULJKANOVIĆ U UTRCI ZA GRADONAČELNIKA SREBRENIKA

Jakub Suljkanovic

Bivši premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović kandidat je Pokreta demokratske akcije (PDA) za gradonačelnika Srebrenika na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Jakub Suljkanović će se za prvog čovjeka Srebrenika boriti sa kandidatima pet političkih subjekata i dva nezavisna kandidata.

Podsjetimo da je Vlada Tuzlanskog kantona, predvođena PDA, u mandatu od februara 2018. do jula 2019. godine, a na čijem je čelu bio Suljkanović, brojnim aktivnostima poboljšala privredni ambijent, što je uz uspješnu implementaciju mjera poticaja zapošljavanja, dovelo do povećanog broja zaposlenih u odnosu na 2017. godinu.

Važno je istaći takođe da je za vrijeme PDA-ovog kandidata Tuzlanski kanton za 2018. godinu ostvario suficit od blizu 21 milion KM, što je bilo za oko 11 miliona KM više u odnosu na prethodnu godinu.

Jedna od značajnih stvari, u kojoj je učestvovao i bivši premijer, jeste i potpisivanje kolektivnih ugovora sa sindikatima radnika svih budžetskih korisnika čime su povećane plaće radnika u svim budžetskim korisnicima, te je proveden proces uspostavljanja Uprave policije i obezbijeđena finansijska nezavisnost policije.

Inače, kandidat za gradonačelnika Srebrenika je u svojoj tridesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri obavljao dužnosti ministra finansija TK, zatim šefa Službe za budžet, poduzetništvo i razvoj u Općini Srebrenik, vođe Tima za suzbijanje krijumčarenja u Upravi za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Tuzla, inspektora Finansijske policije u Ministarstvu finansija Federacije Bosne i Hercegovine, te inspektora za privredni kriminalitet u Ministarstvu unutrašnjih poslova – PU Srebrenik. Kao pripadnik Oružanih snaga RBiH u odbrani Bosne i Hercegovine proveo je 37 mjeseci.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …